Црвена звезда – Слога 24:24 (14:11)

123

Црвена звезда је ремизирала против пожешке Слоге у 7.колу плеј-офа Суперлиге у „Шумицама“ – 24:24. Најефикаснији је био Младен Шотић са 5 голова.

Од победе до спасавања једног бода. Црвена звезда је имала и резултат и игру у рукама, али је на крају морала да спасава бодове у „Шумицама“.

Феноменалан почетак и отварање меча црвено-белих. 4:0, Слога први гол постиже тек у 7.минуту, а Звезда у 10.минуту има +5, 7:2. Константна предност до самог краја полувремена, када Миленковић постиже гол за 14:11.

Када су на старту другог полувремена Звездина крила Матичић и Шотић погодили нико није могао да слути да ће доћи до преокрета и драме у финишу. Очекивало се да изабраници Ненада Перуничића преломе сусрет у своју корист и мирно приведу утакмицу крају. Ипак, Слога је мало помало успела да се примакне, да изједначи резултат и да у 59.минуту има два гола предности након серије – 22:24! Нико није слутио такав крај и деловало је да ће гости поново однети цео плен из „Шумица“, али још једном су показали карактер Звездини момци и са два гола Шотића и Андрејевића у последњим секундама дошли до бода и коначних 24:24.

Шотић је са 5 голова био најефикаснији и проглашен је за најбољег у Звездиним редовима, Мошић је погодио 4 пута мрежу гостију. У Слоги, најефикаснији Јевтић са 7, играч утакмице из редова гостију Крсманчић је постигао 6. колико и бивши играч Звезде Вокши.

Већ у среду, у ванредном 8.колу, Звезда гостује Војводини у Новом Саду, у дербију шампионата.

Црвена звезда и Слога састају се 8.јуна у полуфиналу Купа Србије које се одржава у Горњем Милановцу.

Црвена звезда – Слога 24:24 (14:11)
Београд, дворана „Шумице“. Гледалаца: 300. Судије: Лончаревић, Кнежевић (Београд). Седмерци: Црвена звезда 1 (1), Слога 2 (3). Искључења: Црвена звезда 6, Слога 4 минута.
ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Јанкетић, Шотић 5, Павловић, Мошић 4, Ћоровић, Продановић 2, Андрејевић 3, Палевић, Љубојевић, Љубеновић, Шћепановић, Златановић, Матичић 3 (1), Д.Бабић 2, Кљајић 3, А. Бабић 2. Тренер: Ненад Перуничић
СЛОГА: Стевановић, Вокши 6 (1), Павић, Родић, Крсманчић 6 (1), Гемаљевић, Кнежевић, Павловић 4, Спасић, Јанићијевић, Гојковић, Владисављевић, Димитријевић, Јевтић 7, Миленковић 1. Тренер: Александар Савић

Претходни текстЂуровски: Победа је наша дужност
Следећи текстСледи нови дуел са ФМП-ом