Црвено-бели убедљиви у Ивањици

54

Црвена звезда је славила на последњем гостовању ове сезоне, и то убедљивим резултатом.

Звездин тренер Бошко Ђуровски није много мењао тиму односу на претходно коло, са изузетком на позицији крила, јер је Немања Милић заиграо на десној страни уместо Срнића. Плавшић је аутоматски био позициониран на левом боку, али су њих двојица током утакмице мењала стране. У првом делу игре није било много прилика ни на једној страни. Јавор је најбољу шансу пропустио у 13. минуту када је Елиомар после брзе контре ушао у казнени простор Црвене звезде, шутирао и погодио спољни део мреже. У редовима нашег тима најчешће је шутирао Канга, али није успевао да буде прецизан. Боаћи је по правилу бивао окружен неколицином фудбалера у белим дресовима, и није му било лако да дође до позиција за шут.

Један од најлепших потеза на утакмици виђен је у 30. минуту када је Марко Петковић предриблао комплетну одбрану Јавора, стигао надомак петерца али му је на крају лопта побегла и завршила у наручју Ђогатовића. Звездин десни бек је и на овој утакмици потврдио добру форму, и најзаслужнији је што је у 37. минуту досуђен једанаестерац за Црвену звезду. Након акције њега и Плавшића, Дерек је играо руком, и на тај начин је зарадио свој други жути картон. Прецизан са беле тачке био је Канга, и црвено-бели су на одмор отишли са голом предности.

У другом делу утакмица је била знатно спорија. Домаћин са играчем мање није ни веровао да може до преокрета, док су наши фудбалери покушавали да дођу до гола, али без праве ватре и жестине. Плавшић је пропустио најбољу прилику средином другог полувремена, али се испречила статива. Тренер Ђуровски је шансу пружио Ристићу, Вујаклији, али и дебитанту Вањи Вучићевићу, што је податак који треба упамтити.

У 76. минуту Звезда је стигла до 2:0. Ристић је извео скраћени корнер, а Доналд био највиши у скоку, и главом окрзнуо лопту. Коначан резултат постављен је у 87. минуту. Слично као и у првом полувремену, играчи Јавора су неопрезни били у казненом простору, и након новог играња руком, досуђен је још један једанаестерац. Овога пута лопту је дохватио Боаћи, и прецизним ударцем поставио коначних 3:0 за Црвену звезду.

Црвено-бели у последњем колу у недељу дочекују Раднички из Ниша.

Јавор – Црвена звезда 0:3 (0:1)

Стадион: У Ивањици. Гледалаца: 2.000. Судија: Данило Грујић. Стрелци: Канга (пен) у 39′, Доналд у 76′ и Боаћи (пен) у 87′.

Јавор: Ђогатовић, Каришик, Елиомар, Колаковић, Севић Трипковић, Терзић, Дерек, Амановић, Митошевић, Миловановић.
Резерве: Глинтић, Томановић, Ристовски, Гафуров, Мфутила, Обрадовић, Маричић.

Црвена звезда: Кахриман, Петковић, Фримпонг, Луковић, Анђелковић, Доналд, Ле Талек, Канга, Плашић, Милић, Боаћи.
Резерве: Манојловић, Ристић, Срнић, Павков, Вујаклија, Сикимић, Вучићевић.

Претходни текстЗвезда шести пут на Ф8 за јуниоре
Следећи текстЂуровски: Желим више голова из игре