Радоњић: По плану, окрећемо се Партизану

73

Тренер Црвене звезде мтс Дејан Радоњић причао је након утакмице са Спартаком о том мечу, али и о предстојећем ’’вечитом дербију’’ који црвено-беле очекује у четвртак од 19 часова.

Кошаркаши Црвене звезде мтс остварили су девету узастопну победу у Моцарт Суперлиги Србије. Црвено-бели су били бољи од Спартака резултатом 89:60, а за продужетак тријумфалног низа снаге ће одмерити са Партизаном Нис.

Свима је јасно да је у питању највеће ривалство, не само у Србији, већ и шире па су стога говорници на конференцији за медије – Дејан Радоњић и Марко Симоновић направили кратак осврт и на предстојећи меч.

Први је за медије причао првотимац црвено-белих Симоновић.

Одиграли смо добру утакмицу и урадили оно што је био план. Окрећемо се наредном противнику, а то је Партизан који је за нас у овој фази сезоне најбитнија утакмица. У дерби увек улазимо са максималним приступом. Честитам играчима Спартака на фер борби – истакао је Звездино крило.

Тренер Црвене звезде мтс Дејан Радоњић прво се осврнуо на меч са Спартаком.

Честитам Спартаку пре свега на пласману у Суперлигу. Желим им да наставе у овом ритму и да поново досегну ниво на ком су некада били и били важан центар кошарке. Успели смо да урадимо оно што смо планирали и настављамо са даљим радом – рекао је Радоњић, а потом наставио о предстојећем мечу:

Очекује нас Партизан. Када буде дошло време, поново ћемо консатовати оно што је сасвим реално када су мечеви против Партизана у питању. Овог пута на значај меча додатно утиче то што је борба за прву позицију на крају регуларног дела такмичења. Јасно је да ће Партизан да буде мотивисан да што боље одигра пред својим навијачима – рекао је стратег црвено-белих и потом додао:

Играли смо у претходном периоду неке мечеве који нису били налик оном што следи. Покушали смо да вратимо неке играче из повреде. Видећемо како ћемо изгледати против нашег највећег противника Партизана. Лазић се вратио тренинзима, али још увек не тренира са екипом – завршио је Радоњић уводно излагање.

Уследило је питање новинара о атмосфери у предстојећем мечу уз направљену компарацију са односом фудбалских секција ’’вечитих’’.

Ја сам тренер кошаркашког клуба и тиме се искључиво бавим. Очекујем атмосферу каква је увек у мечевима између Црвене звезде и Партизана. Неће бити изненађења – рекао је Дејан Радоњић.

Меч између Црвене звезде мтс и Партизана Нис заказан је за четвртак од 19 часова у дворани ’’Александар Николић’’. Домаћин ће бити Партизан.

Претходни текстЗвезда убедљива против Спартака
Следећи текстУбедљив тријумф омладинаца