Ђуровски: Прорадио је звездашки инат

75

У оквиру 36. кола Суперлига Србије фудбалери Црвене звезде гостују екипи Јавора. Меч у Ивањици игра се сутра, 17. маја, са почетком од 19 часова.

Шеф стручног штаба Црвене звезде Бошко Ђуровски изнео је своја очекивања пред претпоследњи сусрет у шампионату Србије.

Наш циљ је познат, морамо да останемо сконцентрисани до краја првенства и да победимо у наредне две утакмице. Прва препрека нам је Јавор, екипа која на свом терену и прима и даје мало голова. Морамо да да будемо фокусирани, да наметнемо свој стил игре и надам се да изађемо из тог меча као победници. Јавор је претходну утакмицу изгубио резултатом 3:0, али сматрам да су одмарали неке играче како би били потпуно спремни за окршај са Црвеном звездом, што је нама додатни мотив да дамо све од себе и освојимо нова три бода — рекао је Ђуровски.

Оно што посебно радује искусног Звездиног стратега јесте подршка коју његова екипа добија са трибина.

Морам да се осврнем на утакмицу против Младости и да похвалим наше навијаче. Ја као звездаш видео сам да се ствара атмосфера код наших навијача, прорадио је инат који нама, играчима и стручном штабу даје још већу снагу и мотивацију да наставимо у истом ритму, да будемо максимално борбени. Наши навијачи су од почетка утакмице, чак и у тренутку када смо губили 0:1 били уз нас, подржали нас максимално јер они су ти који осећају атмосферу у клубу. Позивам их да и сутра, као и на последњој утакмици против Радничког на нашем стадиону буду уз нас. Они су нам огроман мотив и инспирација на терену.

Проблем са повредама пред сутрашњи меч имају двојица играча.

Мислим да неће бити много промена у екипи у односу на претходни меч, имам дилему можда само око позиције одређених играча. Сви фудбалери су нам на располагању осим Луке Аџића који је данас на тренингу доживео лакшу повреду и Руиза који је већ неко време ровит. Идемо без њих двојице, али у Ивањицу водим четири класична нападача тако да морамо офанзивним схватањем, са обраћањем пажње на дефанзиву, да дођемо до три бода на овом гостовању.

Искуство из своје богате каријере Звездина легенда користи како би мотивисао своје играче.

Јесте тежак тренутак у коме се налазимо, али када сте у Звезди и када сте професионални спортиста, уколико нисте навикли да играте под великим притиском, онда нисте заиста велики. Посебно играчи Црвене звезде морају да буду стално силно мотивисани и да знају да се носе са притиском. Играче највише мотивишем тако што им говорим ствари из личног искуства. Када сам овде био играч долазили су у наше редове најбољи и најпознатији фудбалери, писало се о њима у свим новинама, али на крају сезоне Бошко Ђуровски одигра 33 од 34 утакмице, а њих нигде нема. То значи да је тешко бити играч Црвене звезде, само прави фудбалери који умеју да издрже притисак остављају траг у овом клубу. Када дође фудбалер и ако потоне после првог или другог звиждука са запада или севера онда му више нема спаса. Нама требају играчи који умеју да изаðу на крај са притиском и који знају шта је Црвена звезда.

Ђуровски се осврнуо и на учинак своје екипе од када је дошао на место тренера.

Била је присутна нервоза код играча у појединим сегментима на последње две утакмице, посебно у офанзивним задацима када смо доста журили, ишли смо из транзиције у транзицију, а то ни највећи тимови на свету не могу да издрже. Морамо да будемо концентрисани као екипа, када имамо посед лопте да будемо мирнији, да се зна ко напада гол противника, а ко остаје у одбрани. Знате да се игре готово свих екипа против нас базирају на контранападима, а када у тој ситуацији сви наши играчу оду у напад и желе да дају гол остављају превише места противницима. Борбеност и жељу увек поздрављам, али морамо боље да читамо игру и будемо спремни да реагујемо, да се екипа не би много трошила када се сви заједно враћају у одбрану. Највише смо на томе радили у последњих неколико дана.

На прошлој утакмици против Младости младог голмана Филипа Манојловића заменио је Дамир Кахриман.

Сматрам да је та промена била логичан след догађаја. Размишљајући о тој позицији у тиму и о Манојловићу који је врло млад голман и који има изванредне квалитете у договору са тренером Максимовићем желео сам да га на неки начин спасемо. Он је велики голман, али мислим да је у овом моменту ушао у психолошку кризу где би још један примљен гол, за који се сумња да је његова кривица, могао бити катастрофалан по њега. Мислим да је у овој ситуацији најважније да заштитимо њега јер је он будућност Црвене звезде. Манојловић је нашу одлуку прихватио феноменално на чему му искрено честитам јер тако се ствара будући велики голман Црвене звезде. Да нисмо овако поступили можда би његова каријера кренула другачијим током и можда би био изгубљен за наш клуб. Сматрам да смо помогли и њему и Звезди на овај начин.

Ђуровски као најлогичнију локацију за одигравање финала Купа Србије види Београд.

Београд је по мом мишљењу најбоља опција. Да ли ће се жребом одлучивати ко ће бити домаћин ми заиста није битно. На стадиону Партизана освојио сам и првенство и Куп тако да ми је заиста свеједно на чијем терену ће се играти. Важно ми је да се наша екипа спреми како треба, да сви буду здрави, већ смо ослабљени неиграњем Фримпонга. Око стадиона не правим питање, али волео бих да се игра у Београду — закључио је Ђуровски.

Претходни текстОгњен Кузмић
Следећи текстЦрвено-бели на корак до шампиоснке титуле