Огњен Добрић

585

пише: Жарко Дапчевић – Даба

Последње партије младог Огњена Добрића су избациле овог талентованог момка у први план. Огњен је вредно тренирао, играо, чекао и коначно дочекао своју шансу коју под диригентском палицом Дејана Радоњића користи и полако постаје важан делић мозаика који искусни стручњак слаже у тим Звезде који ће бити уписан златним словима.

Огњен Добрић је рођен 29. октобра 1994. године у Книну, у граду који је живео за Црвену звезду, па ето и на нашу радост, али и на радост својих суграђана, који су нажалост сада раштркани по целом свету, наставља традицију верности према црвено-белим бојама.

На жалост Огњен је са непуних осам месеци морао да избегне из родног града и да крене у непознато, да са својим родитељима започне неки нови нимало лак живот. Долази у Србију и са родитељима се настањује прво на Космају, у селу Кораћица, а када је напунио три године сели се у Младеновац. Како је његовим родитељима било тада и кроз шта су све пролазили само они знају. Али срећа храбре прати, па је тако и наш Огњен ипак све то уз помоћ својих родитеља пребродио и кренуо ка лепшој страни живота.

Са десет година је почео да тренира кошарку у Младеновцу у КК Космај, први тренер му је био Зоран Милкић. У Космају се задржао неколико година да би потом прешао у КК Младеновац. Својим добрим играма привукао је пажњу на себе и човек који је задужен за праћење младих талената Мандарић га је открио и довео у јуниоре Црвене звезде 2011. године. Две године је играо у јуниорима Звезде да би потом прешао у ФМП где је полако крчио себи пут ка Звезди. Са јуниорима Звезде је учествовао на Ф8 у Истанбулу 2012. године. Такође те године на квалификационом турниру за одлазак на Ф8 победио је у закуцавању. Први професионални уговор потписао је са Црвеном звездом 13. децембра 2012. године да би пред сезону 2013/14 био пребачен из јуниора Звезде у ФМП како би имао шансу за већом минутажом, стицањем преко потребног искуства и тако се наметнуо својим играма за први тим Звезде.

Прву утакмицу у сениорској конкуренцији у екипи ФМП-а је одиграо 5. октобра 2013. године у Нишу против Константина где је ФМП Изгубио са резултатом 73:56. Огњен је на тој утакмици постигао и прве сениорске поене за свој тим, убацио је 6 поена на тој утакмици. Те прве сезоне 2013/14 за ФМП је одиграо 37 утакмица и постигао 250 поена. Следеће сезоне 2014/15 одиграо је 32 утакмице и постигао 280 поена, да би последње сезоне у ФМП-у 2015/16 одиграо 27 утакмица и постигао 408 поена и био најбољи играч са највећим индексом корисности. Укупно 96 утакмица и 938 поена за три сезоне.

Стрпљиво и полако ишао је корак по корак, из године у годину стицао саопоуздање и искуство играјући у ФМП-у. Својим добрим играма полако се наметао Дејану Радоњићу који га је од почетка пратио и на старту ове сезоне вратио га у Црвену звезду.

Дана 21. септембра 2016. године Добрић потписује нови четворогодишњи уговор са Звездом. Огњен Добрић је пре свега добрим играма на припремним мечевима показао да заслужује да му се укаже шанса. За први тим Црвене звезде је дебитовао у првом колу АБА лиге против екипе МЗТ-а, а своје прве поене је дао против Цедевите у другом колу АБА лиге. До сада је одиграо 51 меч и постигао 175 поена и у задњих неколико утакмица у Кошаркашкој лиги Србије се наметнуо и као играч утакмице. Прошао је почетну фазу привикавања на тим Звезде и рад тренера Дејана Радоњића, па је Огњен почео и да све више и више показује делове свог раскошног талента и да наговештава да ће Звезда у наредним годинама имати у њему веома битног играча.

Наступао је и за јуниорску репрезентацију Србије са којом је освојио сребрну медаљу на Светском првенству у Прагу 2013. године, док је са младом репрезентацијом Србије освојио бронзу на Европском првенству на Криту 2014. године.

Ипак ће за овог изузетно скромног и доброг младића прича бити са срећним крајем на задовољство свих нас и да ћемо свакако бити сви поносни на нашег делију из Книна.


Жарко Дапчевић – Даба

Рођен 14. јула 1967. године у Приштини. Велики заљубљеник у црвено-беле боје. Аутор књига „Под црвено-белим обручима (2014)“, „Слободан Јанковић, српски Лери Бирд (2014)“, Приче о југословенској кошарци 1945-1991 (2015)“, „Златна левица Радивој Кораћ (2015)“, „Црвено-бела бајка (2015)“ и „Модри чаробњаци са Маракане (2016)“.

“Годинама је Звездина ревија била моја спона са Црвеном звездом и све у вези ње. Јако сам јој на томе захвалан, јер уз помоћ ње сам сазнао многе ствари и упознао многе спортисте из разних Звездиних секција. Жеља ми је да се што више лепих прича и историјских података отме и сачува од заборава, и ово је моја захвалност СД Црвена звезда за све радости, све успехе и трофеје које нам је до сада даривала.”

Претходни текстИзмакла победа у Суботици
Следећи текстЦрвена звезда дочекује Спартак