Звезда у финалу Купа!

156

Упркос поразу у другој утакмици полуфинала Купа Србије резултатом 1:2, Црвена звезда се захваљујући укупном резултату 5:3 пласирала у финале.

Тренер Црвене звезде Бошко Ђуровски одлучио се за одређене тактичке измене. Канга је по први пут био задужен да игра на позицији левог крила, док су Ристић и Полетановић чинили офанзивнији део везног реда. Играчи се нису још ни „загрејали“, а Чукарички је повео. Драгољуб Срнић је извео скраћени корнер, а Филип Манојловић је лоше проценио лет лопте, и Ожеговић је са три метра погодио главом мрежу. Осим гола Чукаричког, у првом делу игре није било много прилика ни на једној страни. Црвена звезда је најчешће претила преко тандема Анђелковић — Боаћи, а наш нападач је у 22. минуту био најближи да постигне гол главом, међутим био је добро чуван.

Наш нападач је најбољу прилику пропустио у 40. минуту. Ристић, који је био капитен на данашњој утакмици, одлично је асистирао ка Боаћију на другу стативу; наш нападач је успео да се ослободи чувара, али му је Пајовић ушао у шут и успео да одбрани. Одмах након корнера који је уследио, а који је поново извео Ристић, Ле Талек је био највиши у скоку, но лопта је прохујала поред супротне стативе.

Одмах на почетку другог дела игре Бошко Ђуровски је извршио измену и тактичке корекције. Уместо Марка Полетановића у игру је ушао Немања Милић који је заузео позицију десног крила, док се Срђан Плавшић вратио у везни ред и то на позицију коју је играо Полетановић. Милић се тако после повреде вратио на терен, међутим свој повратак неће памтити по добром, с обзиром да је у 54. минуту након корнера Чукаричког главом интервенисао и скренуо лопту у сопствени гол. Чукарички је повео 2:0, а Ђуровски је у игру послао и Славољуба Срнића, а извео Кангу. Унео је Срнић брзину и живост у игру црвено-белих, али се у неколико наврата видело да му недостају утакмице како би ушао у праву форму. Плавшић је био расположен за игру и у неколико наврата је добрим дриблинзима долазио до позиције за шут, али изостајала је завршница.

Звезда је гол постигла у 75. минуту. Претходно је након центаршута Милића играч Чукаричког играо руком у казненом простору, и дилеме није било. Сигуран са беле тачке био је Ричмонд Боаћи, и испоставило се да је својим голом поставио и коначан резултат утакмице. До краја меча, Ђуровски је шансу пружио и Урошу Рачићу. Треба поменути да је и на овој утакмици, као и у готово свакој претходној, Филип Манојловић одбранио зицер нападачу противничке екипе, а најсрећнији због његове интервенције био је Ле Талек који је претходно погрешио.

Црвена звезда је поражена, али се пласирала у финале Купа Србије, прво финале после 2012. године када је Црвена звезда под вођством Роберта Просинечког тријумфовала у овом такмичењу.

Црвена звезда – Чукарички 1:2 (0:1)

Стадион: „Рајко Митић“. Гледалаца: 4.580. Судија: Марко Поповић (Београд). Стрелци: Боаћи (пен) у 75′ за Црвену звезду, Ожеговић у 3′ и Милић (аутогол) у 54′ за Чукарички.

Црвена звезда: Манојловић, Петковић, Ле Талек, Фримпонг, Анђелковић, Доналд, Полетановић, Ристић, Плавшић, Канга, Боаћи.
Резерве: Кахриман, Луковић, Рачић, Милић, Аџић, Срнић, Вучићевић.

Чукарички: Пајовић, П. Јовановић, Богосавац, Ђурић, Копитовић, Доцић, Срнић, Обрадовић, Бојић, Кајевић, Ожеговић.
Резерве: Петрић, С. Јовановић, Матић, Радоњић, Јевтић, Милојевић, Родић.

Претходни текстЏудисти и атлетичари Црвене звезде у ОШ „Симеон Араницки“
Следећи текстЂуровски: Психолошка криза је очигледна