Терзић: Покрали су нас!

100

Генерални директор Црвене звезде Звездан Терзић је уочи представљања новог тренера Црвене звезде говорио како о промени на Звездиној клупи, тако и о медијској хајци на клуб.

Црвена звезда је 640 дана била прва на табели, и овог викенда пали смо на друго место. То је резултирало одласком Миодрага Божовића. Он је јуче поднео оставку, преузео је огроман део одговорности на себе, и ја бих му се у име Црвене звезде захвалио на урађеном, пре свега на освајању шампионске титуле. Ове године је завршио шампионат са шест бодова предности, али сплетом околности, изменом система такмичења и после два пораза, пали смо на друго место. То је Звезда, у њој је најлепше када се побеђује, а најтеже кад се губи. Ја као генерални директор клуба спреман сам на све критике. Звезда је расписала изборе за Скупштину 4. и 5. јуна, и непосредно после избора биће одржана Скупштина на којој ће бити одлучено које руководство ће предводити Црвену звезду у наредном периоду. Ми имамо своју одговорност, и ми ћемо о томе говорити тамо где је место, на Скупштини клуба као највишем органу Црвене звезде. Поднећемо извештај, спреман сам и да одем из Црвене звезде, али отишао бих уздигнута чела, поносан на све што сам урадио. О мени ће судити када дође време — рекао је Терзић.

Терзић је истакао да не бежи од одговорности и да његове речи нису алиби.

Радио сам одговорно, дисциплиновано, часно и поштено, у интересу Црвене звезде. На тој Скупштини ћу поднети извештај о свом и раду читавог клуба, а делегати ће одлучити да ли треба да водим клуб или не. Спреман сам и на одлазак, много већа имена од мене су одлазила из Звезде. Ако је један Драган Џајић отишао, зашто не би Звездан Терзић? Али, нећу отићи тек тако јер је неко повикао „одлази“, него ћемо аргументовано да разговарамо. Желим да се подвуче јасна паралела о стању клуба у моменту када сам дошао, и данас.

Стање је по речима генералног директора неупоредиво боље.

Имамо разлога за понос. Стање клуба када сам преузео Звезду 2014. када су независни ревизори предвиђали банкрот, и данас када је Звезда на стабилним ногама је двоструко боље. Независна ревизорска кућа је тада направила пресек стања, то ће урадити и у јулу ове године, и направићемо поређење. Сви ћемо једног дана отићи из Црвене звезде, али обавеза свих нас је да у моменту када одлазимо оставимо Звезду у бољем стању него када смо дошли. Нисам сигуран да тиме могу да се похвале моји претходници. Неко наредно руководство ће имати једну добру стартну позицију, но док год сам у Црвеној звезди, борићу се за њене интересе, до краја.

Терзић је говорио и о медијској хајци на клуб, као и о целокупној ситуацији у нашем фудбалу.

Имамо још 15 дана до краја првенства, три утакмице у првенству плус две у Купу. Сада ћемо имати лакши амбијент, јер сада је изгледа првенство, коначно, регуларно! Сведоци смо, а наговестио сам још пре две недеље шта ће се десити, какву је прљаву медијску хајку водио Партизан. Правили су причу да је Звезда државни пројекат, да имамо подршку судија, да је Терзић мафијаш, да је Звезда све до краја затворила. По оној народној „држ’те лопова“, да би могли да покраду. И покрали су нас! Покрали су нас у дербију када су послали Данила Грујића да суди и дали му јасне инструкције да Партизан мора да победи. Код резултата 1:1 у моемнту када је Звезда најбоље играла, Грујић не искључује Леонарда који после даје гол. Не свира фаул над нашим голманом иако је у петерцу голман заштићен као бели медвед, и тиме је директно утицао на резултат. Нису то грешке, имали смо сазнања да му је речено како да суди. Кулминација свега је слање Лукића да суди на Вождовцу, Лукића који у првом полувремену није свирао пенале над Доналдом и Боаћијем. Упозоравали смо на тог судију, али узалуд. То је судија који је покрао омладинце Црвене звезде против Бродарца. А праве амбијент да се Црвена звезда бави нерегуларним стварима! Потурају ону будалу која води Партизан ТВ и која исприча лажи и бљувотине да сакрије њихов лоповлук који траје 25 година. Толико траје покушај урушавања Црвене звезде. Не заборвите да је у последњих 25 година Црвена звезда освојила само осам титула, јер је деведесетих година Партизан јахао на пројекту у време тадашњег премијера, а после на пројекту Томислава Караџића. Знамо колико су нерегуларних утакмица одиграли, о чему су сведочили њихови играчи и руководиоци. И они се сада позивају на калчополи, они који најмање права имају да причају о моралу, они који су осведочени лопови. Они који су чинили све да Црвену звезду доведу до 50 милиона евра дуга. Међутим, ове три године смо се борили, изборили, преполовили дуг, освојили једну шампионску титулу, а обећавам да се нећемо предати и да ћемо се до последњег тренутка борити и за ову титулу. Имамо још девет бодова у игри, док постоје теоретске шансе, нећемо одустати.

Звездин руководилац не мисли да је првенство завршено, и верује да вечити ривал може да изгуби бодове.

Свака утакмица је шанса за кикс. Изгуби и Барселона од Осасуне. Нико није очекивао да ћемо ми кикснути, па смо кикснули. Није реалан низ без пораза Партизана од 32 утакмице, нису они квалитетни као што се представљају, није то баш све било ни регуларно, то знају и они, то зна и јавност. Било је тамо и отварања капија, ветра у леђа, судијске помоћи. Таквима какви су, нећу им честитати титулу ако је освоје јер је нерегуларна. Због казне Марка Николића од стране Фудбалског савеза Словеније од седам утакмица, на шта одради једну, а Фудбалски савез Србије му опрости шест. Због тога што Партизану нису одузета три бода када је мали Влаховић играо без лекарског прегледа. Много ситних ствари је било где су имали ветар у леђа од стране ФСС. Раду се због расистичких повика суспендује стадион истог момента, а зашто се не суспендује стадион Партизана истог момента након повика против Војводине? Али не, до пре два дана је све било регуларно из њихове кухиње, а сад кажу да се неће оглашавати до краја првенства. Сада неће? Сада кад су направили такав медијски амбијент да могу све да покраду, а покрали су! — рекао је Терзић, и потврдио да је Радничком из Ниша уплаћена прва рата за Павкова од 100.000 евра.

Уплатили смо прву рату, и са Радничким из Ниша смо у одличним односима — рекао је Терзић.

Претходни текстПромоција Бошка Ђуровског
Следећи текстДржавни рекорд Норе Тркље у ултрамаратону на 50км