Промоција Бошка Ђуровског

83

Нова радна недеља на стадину „Рајко Митић“ отпочела је промоцијом новог тренера. Од понедељка, 8. маја, шеф стручног штаба Црвене звезде биће легенда клуба Бошко Ђуровски.

Дугујем велику захвалност Црвеној звезди, њеном руководству и нашим навијачима на указаном поверењу. Ово је за мене велики изазов, али се тог изазова не плашим. Звездаш сам у срцу, моје срце је овде на овом стадиону у сваком тренутку и верујте ми да ћу дати све од себе како бисмо достојанствено завршили ових, надам се, пет утакмица. Не заборавите да сутра треба да победимо Чукарички како бисмо прошли у финале Купа, никада се не радујем унапред — рекао је Ђуровски.

Досадашњи тренер Миодраг Божовић имао је прилике да разговара са својим наследником на клупи црвено-белих.

Изненадио сам се одласком Миодрага Божовића. Знате да Црвена звезда никад не мења тренера као остали, мањи клубови. Звезда је достојанствена и чека последњи моменат за тако нешто. Да Божовић није сада поднео оставку мислим да га клуб не би сменио јер то не доликује реномеу Црвене звезде. Желео бих да искористим прилику да се захвалим свом колеги Миодрагу Божовићу за све што је урадио за Црвену звезду. Свака част што се у овако деликатном тренутку одлучио да поднесе оставку. Данас смо разговарали и рекао ми је да је био потребан одређени стрес играчима како би освојили дуплу круну. Он, као и ја, верује у то. Црвена звезда мора да игра храбро до последњег минута овог шампионата, увек смо били моћан клуб и морамо да покажемо да смо и даље јаки.

Позив за тренерско место на клупи Црвене звезде и за Ђуровског био је изненађење.

Нисам очекивао позив, али чим ме је генерални директор Звездан Терзић контактирао дошао сам на састанак и нисам могао да одбијем овакву понуду јер Звезда се не одбија. Ја сам дужан да, кад год могу, помогнем свом клубу. Звезда ме је позвала и нисам размишљао ни о каквим условима. Остајем тренер до краја сезоне, а за касније ћемо видети како ће бити. Моја девиза је да ништа није немогуће и када завршим посао који је преда мном сешћемо и разговарати о даљој сарадњи. Сада је најважније да добијемо све утакмице до краја, радићемо пуном паром, а све остало је у другом плану. Понављам, све је могуће.

Уз помоћ стручног штаба са којим ће радити нови тренер ће још лакше предводити екипу.

Добро познајем екипу Звезде, у последње време сам интензивније пратио утакмице и сматрам да сам упознат са екипом. Имам сараднике који су ту да помогну, стручни штаб ће чинити момци који већ раде у клубу дуже време и биће ми од велике помоћи када су у питању квалитети играча, анализе противника и слично.

Уз паметну и борбену игру Ђуровски верује да је до краја првенства све могуће.

Прошле године из Нагоје су ме звали да будем саветник у клубу, а постао сам први тренер. Осам кола пре краја разлика је била седам бодова. Стигли смо ривала, али нажалост испали смо из лиге на гол-разлику. Оно што се Јапанцима много свидело је то што сам дао наду навијачу њиховог клуба. Сматрам да у овом моменту треба и нашим навијачима дати наду и оставити срце на терену. Ипак, биће нам потребно и више од тога. Ја сам од оних тренера који не верују да је довољно само срце и да се игра храбро, већ да глава и срце иду заједно. Интелигенцију мора да прати борба до последњег минута — поручио је нови тгренер црвено-белих Бошко Ђуровски.

Претходни текстМитровић: Максимално на Борац
Следећи текстТерзић: Покрали су нас!