Звезда убедљива против Шамота

101

Црвена звезда је лако изашла на крај са Шамотом у 5.колу плеј-офа Суперлиге и забележила нову победу, 33:24 (20:9). Најефикаснији су били Шотић и Кљајић са по 6 голова.

Наставили су са убедљивим и добрим издањима Звездини рукометаши. Били смо ускраћени неизвесности и узбуђења јер су црвено-бели на средини првог полувремена практично решили меч.

Шамот је повео, а онда је уследила прва Звездина серија 4:0. Шамот је покушао да се одржи у игри, али изабраници Ненада Перуничића су у залету одлучили питање победника. Уследио је период Звездних седам везаних голова, а Шамот није успео да савлада Златановића девет минута. На полувреме се отишло са резултатом 20:9.

У наставку Звезда је током већег дела другог полувремена одржавала десет голова предности, и имала тај луксуз да се мало опусти пред крај иако је могла да нанесе Аранђеловчанима и много озбиљнији пораз, а Шамот је успео да смањи минус до краја меча. Видели смо неколико лепих и атрактивних голова црвено-белих, а Гачевић је поставио коначних 33:24. На терену су били у последњим минутима утакмице Звездина деца – Гачевић, Леовац и Милосављевић.

Најефикаснији су били Шотић и Кљајић са пет голова, док се у редовима Шамота издвојио Чоловић са 5 голова. За играче утакмице изабрани су Продановић и Ломић.

Следи репрезентативна пауза, а црвено-бели у 6.колу гостују Спартаку у Суботици.

Црвена звезда – Шамот 33:24 (20:9)

Београд. Дворана: Шумице. Гледалаца: 500. Судије: Мошорински (Нови Сад), Панџић (Зрењанин). Седмерци: Црвена звезда 2 (1), Шамот 5 (5). Искључења: Црвена звезда 12, Шамот 12 минута.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Шотић 6, Мошић 3, Ћоровић, Продановић 2, Андрејевић 4, Гачевић 1, Љубојевић 3, Љубеновић, Милосављевић, Шћепановић, Златановић, Матичић 3, Д.Бабић 3, Кљајић 6, Леовац 1, А.Бабић 2. Тренер: Ненад Перуничић.

ШАМОТ: Пешић, Ранковић 1, Радосављевић 1, Живојиновић 4, Прашчевић 2, Чоловић 5, Митровић, Глишић 1, Томић 1, Ђорђевић 1, Ломић 1, Милинић 2, Живковић 2, Лукић 3. Тренер: Мирко Ломић.

Претходни текстИН МЕМОРИАМ: Радован Пантовић (1921-2017)
Следећи текстКарантин пред Војводину