Звезда убедљива у првом мечу полуфинала Купа Србије

79

У првој полуфиналној утакмици Црвена звезда је на Бановом брду још једном одиграла добру утакмицу, и убележила убедљиву победу!

Чукарички и Црвена звезда су нас навикли на веома ефикасне и добре утакмице ове сезоне. Претходни дуел ова два ривала завршен је победом Црвене звезде резултатом 4:3, и по оценама многих, то је била једна од најквалитетнијих утакмица ове сезоне. Ништа мање ефикасно и узбудљиво није било ни данас, а Црвена звезда је остварила капиталну предност пред реванш утакмицу у Београду за две недеље.

Све је почело у 12. минуту. Након корнера и интервенције одбране домаћина, лопта је стигла до Анђелковића на левом боку. Наш бек је приметио Ле Талека на другој стативи, послао му изузетно употребљив центаршут, а наш везни фудбалер још једном показао да је одличан у игри главом; веома снажно и прецизно је шутирао под пречку, претходно избегавши офсајд позицију.

У 19. минуту, било је 2:0. Плавшић је показао невероватну борбеност, а напослетку је фудбалски беспрекорно пронашао Петковића. Наш бек је мирно, стрпљиво сачекао да му се саиграчи отворе, и послао је правовремену асистенцију ка Боаћију којем није било тешко да дуплира Звездину предност!

Поново је Плавшић био главни актер приликом трећег гола Звезде у 33. минуту! Плавшић је упутио центаршут у срце петерца, али је лопта закачила Ђурића, променила правац и ушла у мрежу голмана Петрића.

Црвена звезда је до предности од четири гола стигла у 39. минуту. И поново је Плавшић прошао Богосавца, упутио центаршут, а лопту спремно сачекао Боаћи и постигао свој други гол. Да све не буде идеално по Црвену звезду, постарао се Саша Јовановић који је спремно у 40. минуту сачекао повратну лопту Ожеговића, и шутирао веома снажно. Манојловић ништа није могао да учини.

У другом полувремену виђено је знатно мање узбуђења. Наш тим је био задовољан стеченом предношћу, и може се рећи да је рутински утакмицу привео крају. Додуше, Филип Манојловић је у два наврата изузетно реаговао, и одбранио некадашњем фудбалеру Црвене звезде Александру Јевтићу два шута. Најпре у 46. минуту, када је Чукарички одмах након поласка са центра био у стопостотоној шанси, али је Манојловић ушао у шут Јевтићу и спречио да га постигне гол након само 15-ак секунди од уласка у игру. Други пут је Манојловић рефлексно одбранио ударац Јевтића у финишу утакмице. Црвена звезда је у другом делу тек у завршници успела да запрети преко Аџића и Срнића, али није било промене резултата. Осим Луке Аџића, на терену су се у наставку меча нашли и Полетановић и Ристић.

Победа Црвене звезде која додатно улива самопоуздање пред недељну, изузетно важну утакмицу против Војводине.

Чукарички – Црвена звезда 1:4 (1:4)

Стадион: ФК Чукарички. Гледалаца: 2,000. Судија: Милорад Мажић. Стрелци: С. Јовановић у 40′ за Чукарички, а Ле Талек у 12′, Боаћи у 19′ и 39′, Ђурић (аутогол) у 33′ за Црвену звезду.

Чукарички: Петрић, П. Јовановић, Богосавац, Ђурић, Лагатор, Срнић, Кајевић, Бојић, Обрадовић, С. Јовановић, Ожеговић.
Резерве: Пајовић, Јевтић, Матић, Копитовић, Радоњић, Милојевић, Радић.

Црвена звезда: Манојловић, Петковић, Фримпонг, Луковић, Анђелковић, Доналд, Ле Талек, Канга, Плавшић, Срнић, Боаћи.
Резерве: Кахриман, Полетановић, Милијаш, Ристић, Аџић, Руиз, Сикимић.

Претходни текстПораз Звезде у финалу, шампиона одлучио пети сет
Следећи текстБожовић: Играчи су одлично ушли у меч