Пораз Звезде у финалу, шампиона одлучио пети сет

101

Одбојкаши Црвене звезде после пет година нису више шампиони Србије. Црвено-бели су у петом мечу финалне серије плеј-офа Суперлиге Србије у Новом Саду изгубили од Војводине НС семе резултатом 3:2, по сетовима 19:25, 25:23, 21:25, 25:19, 15:9.

Наши одбојкаши су са великом енергијом започели меч. Повели су са 5:8, домаћи су успели да изједначе, али Звезда је поново добром игром, са три узастопна поена, успела да стекне предност 9:12. Београђани су повећали на 15:20, па је Османкач принуђен да затражи тајм аут. Сачували су наши одбојкаши предност. Сјајним блоком Петровић је донео нашем тиму пет везаних сет лопти, а Стојсављевић је из контре искористио прву за вођство – 19:25.

Звезда је наставила са одличном игром и на почетку другог сета. Били су београдски црвено-бели сјајни на мрежи, а вођство нашег тима је износило 4:7. Новосађани серијом од пет поена преокрећу резултат у своју корист. Код резултата 11:8 за домаће, Звезда је на сервис Петровића (2 аса) освојила наредних шест поена и повела са 11:14. Нови преокрет десио се када је Војводина направила серију 6:1, па је уследила неизвесна завршница (20:19). Домаћи стичу два поена предности што им је било довољно да изједначе – 25:23.

Изабраници Драгана Кобиљског су силовито ушли у трећи период игре и повели са 1:5. Ипак, до одласка на технички тајм аут Војводина је стигла до изједначења. Уследила је велика борба, а после тајм аута Звездиног стратега наш тим је везао три поена и повео са 16:20. Домаћи су покушавали да неутралишу вођство Црвене звезде која успева да дође до четири везане сет лопте. Другу је искористио Милутин Нејић и поново довео свој тим у вођство – 21:25.

Током читавог четвртог сета Војводина је била бољи ривал. Било је 9:4 за домаће, а на техничком тајм ауту 12:7. Највећу предност „лале“ су имале када је било 17:10. Звезда је са три поена у низу успела да припрети (20:17). Ипак, за нешто више наши одбојкаши нису имали снаге, па је Војводина поново изједначила – 25:19.

Шампиона Србије решавао је пети сет, петог меча финала плеј-офа. Домаћи су боље ушли у последњи период. Стигли су до предности која је на промени страна износила 8:5. Са два везана поена Војводина долази до вођства од 11:6. Звезда се преко Стојсављевића и Гмитровића примакла на 11:8, а потом је Милутиновић донео наду нашем тиму за 12:9. Ипак, Новосађани решавају све дилеме са три везана поена и после пет година прекидају низ Звездиних титула – 15:9.

Богдан Мамузић, председник УОКПЛ, предао је Николи Мунћану, капитену Црвене звезде трофеј намењен финалисти плеј – офа.

Ана Аврамовић, потпредседник УОКПЛ и генерални директор ОК Црвена звезда, и Иван Кнежевић, генерални секретар ОСС, предали су сребрне медаље одбојкашима Црвене звезде.

Након меча Драган Кобиљски и Никола Мунћан истакли су да црвено-бели имају за чим да жале.

Честитам Војводини на заслужено освојеном трофеју, али и свим играчима Црвене звезде на фантастичној борби. Имали смо своје шансе за којима морамо да жалимо, а овим новим „клинцима“ у клубу желим много успеха у наредној сезони – кратко је испричао Никола Мунћан, капитен и блокер Црвене звезде.

Заслужено је победила Војводина, али мислим да не би било незаслужено и да смо ми победили. Имамо за чим да жалимо, али крећемо у нову сезону са новим циљевима. Честитке Војводини, играчима и стручном штабу на освојеном пехару – објаснио је Драган Кобиљски, први тренер Црвене звезде.

ВОЈВОДИНА НС СЕМЕ – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 3:2 (19:25, 25:23, 21:25, 25:19, 15:9) – Резултат у серији: 3:2
Нови Сад – Дворана: СПЦ Војводина. Гледалаца: 1200. Судије: Горан Градински и Иван Лазаревић. Трајање меча: 136 минута.
ВОЈВОДИНА: Симић 12, Вучићевић 1, Илинчић, Станковић 6, Премовић 19, Кујунџић 14, Пековић (либеро), Мехић 20, Радовић, Тодоровић 2, Ковачевић. Није играо: Перић. Тренер: Неџад Османкач.
ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Јевтић (либеро), Самарџић, Петровић 6, Гмитровић 8, Машуловић 6, Милутиновић 7, Нејић 16, Стојсављевић 12, Мунћан 5, Благојевић 12, Вељовић. Није играо: Штавлић. Тренер: Драган Кобиљски.

Претходни текстЗвездин корнер од сада и на Аеродрому
Следећи текстЗвезда убедљива у првом мечу полуфинала Купа Србије