Турнир у Пелагићеву – наша карта за Беч

101

Најмлађа генерација Oмладинске школе ФК Црвена звезда, годиште 2007. играла је током викенда квалификациони турнир у Пелагићеву, у Републици Српској.

Након чак 10 одиграних утакмица освојено је заслужено прво место! Тиме је наша селекција освојила и главну награду у виду одласка на турнир „Champios Trophy“ у Аустрији у јуну 2017., Овај турнир је иначе најјачи у Европи за то годиште, са учесницима попут Јувентуса, Ливерпула, Бајерна, Бенфике, Борусије из Дортмунда, Челзија, Атлетико Мадрида, ПСЖ-а, Интера, Роме, ПСВ-а, Келна.

На турниру у Пелагићеву наши дечаци су победили у свим утакмицама и турнир завршили са убедљивом гол разликом 63:3. У финалу, савладали смо домаћина турнира са 4:1 головима Максимовића (2) и Тошића (2). Иначе је и најбољи играч турнира Авдић, такође играч ФК Црвена звезда.

Тренер Урош Урошевић, доктор Ранко Тодоровић и вођа пута Дарко Радоичић су заједно истакли да су наши дечаци у врло тешким условима на терену, због врло хладног и пре свега изразито кишовитог викенда, дали свој максимум и приказали убедљиво најбољи фудбал. Домаћини турнира заслужују највеће честитке за сјајну организацију и максималан труд да све протекне у савршеном реду. Искрено верујемо да ће овакви турнири подићи ниво интересовања за фудбал код деце у Републици Српској и региону.

Честитамо најмлађима, они су сјајна будућност овог клуба!

Претходни текстКадеткиње Звезде шампионке Београда
Следећи текстЦрвена звезда победник 3. турнира Звездиних звездица