Меч који одлучује шампиона!

93

Шампиона Србије одлучиће једна утакмица. Током читаве сезоне одбојкаши су се борили, радили и тренирали за овај тренутак. Један меч, један сет, једна лопта пресуђује о победнику.

Одбојкаше Црвене звезде очекује најтежи испит ове сезоне. У мечу који одлучује шампиона Србије гостоваће у среду (16 часова) Војводини НС семе у Новом Саду.

Резултат у финалној серији плеј-офа је 2:2. Прве две утакмице одигране су у Новом Саду. Војводина је повела резултатом 3:0 (25:21, 25:22, 25:17), а Звезда је узвратила истом мером 0:3 (25:27, 19:25, 21:25). Серија се преселила у Београд, а Новосађани су поново дошли до вођства 0:3 (23:25, 24:26, 27:29). Наши одбојкаши су изједначили са 3:1 (22:25, 25:15, 25:15, 25:19) и заказали пети меч.

Победа у претходном мечу нам је много значила како на психолошком плану, тако и у борби за титулу. Успели смо да изнудимо и пету утакмицу. У Нови Сад одлазимо свакако максимално мотивисани. Свима нам је јасно шта се дешава након меча – изјавио је капитен Црвене звезде Никола Мунћан, а онда изнео очекивања:

Што се тиче саме игре, мислим да неке специјалне тактике између Звезде и Војводине нема. Екипа која буде више мотивисана и која буде имала већу жељу, смиреност и концентрацију у правом тренутку, на крају ће и тријумфовати. Искуство је на нашој страни, али Војводина има ту неку младост која уколико крене добро да игра, тешко се и зауставља. Верујем да ће сутра мала дворана СПЕНС-а бити попуњена до последњег места, јер мислим да смо и ми нашом игром и они својом показали да играмо квалитетну одбојку, у овом тренутку најбољу у Србији, и то би требало препознати – истакао је Мунћан.

Подршка са трибина ће много значити нашем тиму.

Овом приликом позивам све навијаче да дођу и подрже нас у борби за титулу. Подршка би нам много значила, али она не би требала да буде и пресудна за нашу игру. Имали смо лепу подршку на Бањици, али смо сви били толико фокусирани само на терен и ретко ко је чуо неки звиждук са трибина. У сваком случају, Звезда је велики клуб, највећи у Србији. Није битно да ли играмо у Новом Саду, Београду или Нишу. Уколико утакмица има такав значај као меч за титулу, сигуран сам да ћемо имати велику подршку – констатовао је Мунћан.

Пета утакмица финалне серије плеј-офа Суперлиге Србије између Војводине НС семе и Црвене звезде игра се у среду 26. априла од 16 часова у дворани СПЦ Војводина у Новом Саду, уз директан ТВ пренос на РТС-у. Меч ће судити Горан Градински и Иван Лазаревић.

Претходни текстЦрвена звезда победник 3. турнира Звездиних звездица
Следећи текстБожовић: Сада су нам најпотребнији навијачи