Терзић: Ускоро ће дуг пасти на 25 милиона

91

Звездан Терзић је у свом обраћању новинарима открио да ће Црвена звезда врло брзо у потпуности изаћи из финансијске кризе.

Терзић предвиђа да ће за годину дана дуг Звезде бити смањен на 25 милиона евра.

Читава ситуација око нашег клуба ми се не свиђа. Мислим да нас намештају, мислим да се нечасним радњима спремају да отму Звезди титулу. Имам утисак да многи после две године доминације Звезде прижељкују нашу слабост. Многи имају личне интересе да Звезда не буде шампион јер наш клуб доживљавају као свој плен сада и надају се да ће освајање шампионске титуле Звезда бити њихов плен и то сада када смо потпуно стабилизовали своје финансије и оздравили клуб. Звезда је 2014. године када смо ушли у клуб била болестан клуб, размишљали смо да ли да идемо у банкрот, у стечај или у трећу лигу. Знате врло добро како је било пре три године. Клуб је био дужан 52 милиона евра, у блокади два и по милиона и изгубио УЕФА лиценцу, имао 250 издатих меница, 150 нерешених судских спорова. Црвена звезда је била клинички мртав клуб и то сам и рекао, као што вам данас кажем да је Црвена звезда здрав клуб. Ово је већ трећа година за редом да ћемо завршити позитивно финансијски пословну годину. После десет година прављења великих минуса по пет милиона евра у просеку. Сада већ другу годину заредом у априлу, у првом кругу добијамо УЕФА лиценцу. Добијамо похвале од стране УЕФА и од независног ревизора колико смо средили наше финансијске књиге, а то је само резултат паметног домаћинског пословања и поштеног односа према имовини Црвене звезде и стручног рада. Средином јуна ћемо имати Скупштину клуба где ћу поднети извештај и искерно се надам да ћемо до тада завршити разговор са повериоцима и да ћемо дуг спустити на реалних 25 милиона евра, а треба нам годину до две да Црвена звезда буде потпуно на нули. Имамо јасан план и изгураћемо то. Сада када смо постали здрав клуб, када смо искрварили ове три године да направимо од мртвог клуба ово што имамо данас, сада су се многи појавили и желе спортски да сруше Звезду не би ли због незадовољства јавности могли да преузму клуб, иако су имали шансу на изборима у децембру 2014. године када се нико није јавио осим Светозара Мијаиловића, иако су имали и у октобру 2015. године где се такође нико није јавио јер су мислили да Црвеној звезди нема спаса. Сада када смо оздравили клуб сви желе Звезду као свој плен и зато нас и руше у овом делу првенства и зато и очекујем да ће нас рушити у ових пет кола. Нећу говорити о именима, нека се сами пронађу. Није случајно то што је Вучелић јуче изјавио, то је почетак рушења Звезде. Ја им поручујем да неће срушити Црвену звезду, ми ћемо бити јединствени, победићемо ових пет утакмица и бићемо шампиони.

Клуб већ трећу годину заредом послује у финансијском плусу.

То што имам подршку данас, не значи да ћу је имати сутра. Само су резултати оно што држе сваког у Црвеној звезди, то је поштено и тако би требало да буде. Поносан сам на урађено у претходне три године, јер кад смо дошли у болестан клуб нико није постављао приоритетни циљ да сваке године мора да се освоји титула. Причали смо о рестартовању система, само да се спасе клуб, па макар били и шести. Причали смо и о унапред припремљеном плану реорганизације, што је почетак стечаја. Да нас није УЕФА опоменула да ћемо да изгубимо лиценцу, ушли бисмо у то. Вагали смо да ли то да урадимо или не, прописи УЕФА нам нису дозвољавали. Одједном, не ваља што немамо 20 бодова више, а имамо здрав клуб испред себе са озбиљном перспективом. Здрав клуб који трећу годину заредом има позитивне финансијске извештаје, који је смањио дуг и који ће за две године дуг довести на нулу. Структура преосталог дуга не спречава функционосање клуба. То је најважније. Са свим повериоцима се може испреговарати, са износима које планирамо да добијемо или од уласка у Лигу шампиона или Лигу Европе или од новог пројекта Звездине деце — објаснио је Терзић.

Претходни текстТерзић: Звезда ће се изборити са свима
Следећи текстКадеткиње Звезде шампионке Београда