Петковић: Сваком детету бих ово пожелео

80

Марко Петковић успео је у ономе чиме данас не може да се похвали много фудбалера. Иако млад, Звездин десни бек на јучерашњој утакмици против Напретка уписао је стоти наступ у црвено-белом дресу и тиме ушао у друштво легенди нашег клуба.

Да ми је некао рекао кад сам био дечак да ћу да одиграм једну утакмицу за Црвену звезду био бих пресрећан. Замислите онда како се осећам сада када их имам сто иза себе. Вероватно нисам ни свестан какав је то успех за мене као фудбалера. Хвала свим мојим саиграчима са којима сам делио лепе и тешке тренутке у црвено-белом дресу током ових сто утакмица, хвала свим шефовима струке и стручним штабовима са којима сам имао част да сарађујем у клубу и, наравно, огромну захвалност дугујем и навијачима који су увек ту да нас подрже. Није мала ствар одиграти сто утакмица за тако велики клуб као што је Црвена звезда. Сваком детету које истински воли Црвену звезду, сваком нашем клинцу у омладинском школи пожелео бих да доживи овакав јубилеј – рекао је Петковић.

За четири године, колико носи црвено-бели дрес, Петковић је освојио две шампионске титуле.

Остаје да видимо хоћу ли им ове сезоне придодати и титулу у Купу. Жеља постоји, не само код мене, већ код целе екипе да ове године освојимо дуплу круну. Ипак, прво нас очекују две тешке утакмице у полуфиналу са Чукаричким. Морамо да идемо утакмицу по утакмицу и ако се нађемо у ситуацији да будемо у финалу даћемо и последњи атом снаге да освојимо трофеј.

Звездин бек осврнуо се и на врло важну победу на мечу у Крушевцу.

Врло важна и заслужена победа је сада иза нас. Нисмо ушли у утакмицу на најбољи начин, вероватно је пораз у дербију оставио трага на нама, али није нам требало много времена да се вратимо у игру. Показали смо карактер, баш оно о чему смо причали после дербија. Остаје нам још пет овако тешких мечева до краја сезоне тако да морамо да будемо максимално концентрисани искључиво на победе – поручио је Петковић.

Претходни текстКарте за прву утакмицу 1/2 Купа
Следећи текстПобеде омладинаца и кадета