Војводина узвратила брејком

75

Одбојкаши Црвене звезде изгубили су у трећем мечу финалне серије плеј-офа Суперлиге Србије од Војводине НС семе резултатом 0:3, по сетовима 23:25, 24:26, 27:29. Новосађани су узвратили брејком и сада имају предност од 1:2 у финалу.

Током читавог првог сета гости су водили. Стекли су предност на почетку од 2:5, потом 4:8. Звезда је са три везана поена пришла на 8:9, па су ривали освајали поен за поен. Гости су имали благу предност у завршници, а након поена Благојевића и блока Машуловића Звезда је изједначила на 22:22. Војводина је дошла до прве сет лопте коју је Симић одмах искористио и донео вођство свом тиму – 23:25.

На почетку другог периода игре екипе су биле равноправне. Звезда је до предности дошла на половини сета када је било 12:9. Београђани су наставили са одличном игром. Дошли су до вођства од 15:10, а онда су „лале“ почеле постепено да смањују заостатак. Стигли су гости до изједначења (17:17), а потом и вођства. Војводина је у финишу имала два поена вишка, а Звезда је преко Стојсављевића и Милутиновића дошла до изједначења (23:23). Гости су стигли до сет лопте, коју нису искористили, али јесу другу и дуплирали су своје вођство – 24:26.

Стрпљивом игром у трећем сету наши одбојкаши су надокнадили минус (2:5) са почетка и до техничког тајм аута повели са 12:10. Међутим, на сервис Давида Мехића Војводина је преокренула са четири узастопна поена. Сачували су Новосађани минимално вођство, а када је било 19:21 Кобиљски је затражио тајм аут након чега је наш тим изједначио. Гости су имали две везане меч лопте, али је наш тим поново дошао до изједначења. Војводина није искористила ни четврту меч лопту, па је Црвена звезда дошла до прилике да реши сет у своју корист. Нису успели, а гости су након дискутабилне одлуке судија дошли до још једног меч поена који су освојили и победили – 27:29.

Црвена звезда губи са 1:2 у финалној серији плеј-офа Суперлиге. Екипа која прва стигне до три тријумфа у серији биће шампион Србије. Четврта утакмица игра се у недељу 23. априла од 18 часова у дворани УСЦ Вождовац у Београду.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – ВОЈВОДИНА НС СЕМЕ 0:3(23:25, 24:26, 27:29) – Резултат у серији: 1:2
Београд – Дворана: УСЦ Вождовац. Гледалаца: 400. Судије: Иван Лазаревић и Дејан Рогић. Трајање меча: 94 минута.
ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Јевтић (либеро), Самарџић, Петровић 2, Гмитровић, Машуловић 3, Милутиновић 5, Нејић 15, Стојсављевић 15, Мунћан, Благојевић 12. Нису играли: Штавлић, Вељовић. Тренер: Драган Кобиљски.
ВОЈВОДИНА: Симић 6, Илинчић 1, Станковић 6, Премовић 19, Кујунџић 11, Пековић (либеро), Мехић 17, Тодоровић 1, Ковачевић. Нису играли: Вучићевић, Радовић, Перић. Тренер: Неџад Османкач.

Претходни текстРадоњић: Да будемо најбољи када је најпотребније
Следећи текстМилица Николић седма на ЕП у Варшави