Радоњић: Да будемо најбољи када је најпотребније

81

Кошаркаши Црвене звезде мтс путују у петак у Суботицу, где их током вечери очекује први меч новог издања Суперлиге Србије и дуел са једним од најпријатнијих изненађења кошаркашке лиге Србије, екипом Спартака.

Меч у дворани „Дудова шума“ почиње у 19 часова, а пред овај меч тренер Дејан Радоњић неће моћи да рачуна на Стефана Јовића који се опоравља од повреде леђа, као ни на Бранка Лазића који има проблема са повредом рамена, коју „вуче“ још од финала купа Србије у Нишу.

Након освојене АБА лиге која је била примарни циљ за ову сезону, чиме је осим новог трофеја обезбеђен и нови наступ у Евролиги, црвено-бели су имали неколико дана одмора, али од почетка недеље вредно тренирају за почетак последњег такмичења у сезони.

Дејан Радоњић, тренер КК Црвена звезда мтс:
Ми крећемо у ново поглавље, а отварамо га 66. утакмицом у сезони. Освојили смо Куп, одбранили АБА трон и завршили такмичење у Евролиги. Имамо своје жеље, после свега што смо прошли – биће тешко, не зато што ово не схватамо озбиљно, већ због околности у којима се налазимо. Жеља ми је да током трајања Суперлиге будемо што бољи, а на крају, када се буде одлучивало, да будемо најбољи. Надам се да ћемо оправдати улогу фаворита – рекао је тренер црвено-белих на промоцији старта лиге у кући кошарке и осврнуо се на здравствено стање у екипи:

Стефан Јовић овог четвртка креће у Немачку на контролу, Лазић неће играти у петак, неколико играча је под температуром, тако да ћу самог дана у коме се игра утакмица знати са киме расположем.

Марко Симоновић:
Након освојене АБА лиге, имали смо неколико дана да се освежимо и одморимо од врло напорног периода у коме смо имали много јаких и важних утакмица у кратком року. Спремамо се за почетак Суперлиге, и утакмици у Суботици приступамо озбилно, јер је врло важно да добро отворимо домаћи шампионат где бранимо титулу.

Све мечеве Суперлиге преносиће на својим каналима ТВ „Аренаспорт“. Већ у уторак следи први дуел са Партизаном у домаћем првенству, па дуел са екипом ФМП-а у Железнику.

Претходни текстДоналд: Уз навијаче до титуле
Следећи текстВојводина узвратила брејком