Доналд: Уз навијаче до титуле

70

Припреме за суботњи меч који изабраници Миодрага Боживића играју против Напретка у Крушевцу увелико су у току на Маракани.

Један од најстандарднијих играча ове сезоне у редовима црвено-белих Мичел Доналд истакао је да је екипа имала прилике у вечитом дербију да увиди своје грешке и успешно их исправи пред наставак плеј-офа.

Било је периода наше добре игре на дербију, а такође и лоше. Правили смо грешке, али не смемо сад због тога да се предамо. Сви смо ово врло емотивно доживели, и ми и навијачи, сви који волимо Црвену звезду. Верујте нам да смо веома разочарани због исхода меча, али и даље смо први. Имамо још шест утакмица до краја шампионата. Све екипе желе да победе, то је нормално, али на крају дана мислим да не постоји тим који целу сезону заврши без пораза. Осећај након што изгубиш дерби је нараво јако лош, али подигнуте главе и држећи се заједно ћемо наставити даље. Са нашим навијачима, са свима који воле Звезду идемо до титуле — рекао је Доналд.

Уочи првог кола плеј-офа Доналд је имао проблема са повредом колена.

Повреда ми није представљала проблем на самој утакмици. Већ дуго играм са болом у колену, знао сам да имам проблем, али нисам особа која ће након што осети слаб бол одмах изаћи са терена. Увек дајем све за тим, наравно када сам у могућности да играм. Ако осећам да могу, чак иако ме нешто боли, на тренеру је да одлучи да ли ћу се наћи на терену.

Звездин везиста истиче да је задовољан што његова екипа на путу до титуле зависи само од својих резултата.

И порази су део фудбала, не можемо увек да реагујемо толико емотивно, ми смо професионали фудбалери и ово је део игре. Морамо на следећој утакмици против Напретка да покажемо да смо најбољи. Када губимо, губимо као тим, а када побеђујемо то исто радимо заједно. Треба само да научимо из наших грешака на дербију и исправимо их већ у наредном мечу. И даље смо први и још увек имамо времена и могућности да сезону завршимо на најбољи начин. На крају је битно само на којој позицији се налазиш након последњег кола у сезони, све остало се заборави — поручио је Доналд.

Претходни текстДејан Станковић увек уз Звезду
Следећи текстРадоњић: Да будемо најбољи када је најпотребније