Петковић: Главу горе, све је у нашим рукама

71

Дан након 154. вечитог дербија десни бек Црвене звезде Марко Петковић истиче да екипа мора да буде фокусирана на наставак првенства у којој је свака утакмица одлучујућа за нову титулу.

Није лако после јучерашње утакмице, али сада сигурно нећемо да кукамо. Још увек ствари држимо у својим рукама. Није онако како смо ми испланирали, али то је фудбал. Разочарани смо посебно зато што је пораз дошао у вечитом дербију, али морамо да дигнемо главу, има још доста важних утакмица до краја сезоне. Причали смо пре плеј-офа да нас у сваком колу очекује тежак меч. Вероватно ће нам на првој следећој утакмици бити много теже због оваквог исхода дербија него до сада јер смо увек улазили у мечеве након победе. Ипак, сигуран сам да ова екипа има јак карактер и да ћемо успети до суботе да се приберемо и да одиграмо добру утакмицу у Крушевцу — рекао је Петковић.

Фудбалери Црвене звезде одлично су отворили друго полувреме, на време су постигли изједначујући гол, али нису успели да преокрену резултат.

Сматрам да смо ми изузетно добро ушли у друго полувреме, али нисмо искористили шансе које смо имали пре њиховог другог гола. У периоду наше највеће доминације и најбоље игре ми смо примили гол из прекида и то нас је потпуно избацило из ритма. Требало је боље да одреагујемо, нисмо, али имамо још шест утакмица испред нас и све је у нашим рукама.

Петковић није желео опширније да говори о изјавама играча Партизана након утакмице.

Не желим да коментаришем њихове изјаве, то говори више о њима него о нама. Ми гледамо само у своје двориште и спремамо се за наставак првенства. Током целог регуларног дела сезоне смо имали шест бодова више од Партизана, сада је после прве утакмице плеј-офа ситуација егал. Чули сте наше изјаве после меча, честитали смо им и што се нас тиче остаћемо на томе.

Подршка навијача по завршетку утакмице није изостала ни након 154. вечитог дербија.

То нам заиста много значи и захваљујем им се што су и јуче у великом броју били уз нас. Сигуран сам да ће нас и до краја сезоне пратити и бодрити. Црвеној звезди није лако ни на једној утакимици и њихова подршка ће нам бити изузетно важна до краја првенства — поручио је Петковић.

Претходни текстНејић: Нема опуштања
Следећи текстБожовић: Да из овог изађемо јачи