Божовић: Да из овог изађемо јачи

79

Након првог кола плеј-офа шеф стручног штаба црвено-белих Миодраг Божовић за званични портал клуба анализирао је 154. вечити дерби.

Мој утисак је да је утакмица која је за нама била добра, гледали смо дерби са много шанси и голова. Примили смо два гола из прекида, то није смело да нам се деси. У тим периодима игре када смо се враћали и када смо играли добро примали смо голове. Нисмо били добри у дуелу, ни довољно агресивни. Игра се доста прескакала, било је много дуела у ваздуху и ту смо изгубили.

Црвено-бели су одлично отворили друго полувреме, али до краја нису успели да преокрену резултат.

Жао ми је што нисмо на бољи начин искористили то што смо добро отворили друго полувреме јер смо имали иницијативу. Ипак, баш тада кад смо најбоље играли примили смо други гол из прекида који нас је сасекао. Враћали смо се много пута ове сезоне из мртвих, али овај пут нисмо могли. Рекао сам већ да је Партизан имао психолошку предност јер ми смо први и можемо да изгубимо титулу, а они су други и немају шта да изгубе. Можда су зато ушли мотивисанији у меч. Ипак, не видим разлог да моји играчи имају недостатак самопоуздања јер смо побеђивали све до сад. Можда има страха и несигурности, али не би требало да буде тако. Сада морамо да се стиснемо и из овога изађемо још јачи.

Тренер Божовић оценио је учинак тандема на средини терена Доналд – Ле Талек.

Очекивало се више од целе екипе. Што се тиче Ле Талека, немам никаквих примедби. Он је један од највећих професионалаца у екипи и увек даје максимум. Повреда се сигурно одразила на Доналда, он није тренирао четири дана, ишао је на терапије. Одрадио је само један тренинг и вероватно му није било лако да уђе у уткамицу.

После утакмице говорило се и о суђењу у вечитом дербију.

Лично немам примедби на суђење.

Подршка навијача није недостајала по завршетку јучерашњег меча.

Подршка навијача нам много значи, сигурно очекујемо да ће да нас подржавају до краја. Поговотво у Крушевцу, очекујем да их буде још више.

У овој сезони на три вечита дербија фудбалери Црвене звезде нису успели да забележе победу.

Дај Боже да будемо први на карају сезоне, па ће дерби да се заборави. Било је момената када Звезда победи два дербија, па Партизан буде шампион. Жао ми је због навијача што нисмо победили. Дерби је највећа утакмица, навијачи су нам пружали изванредну подршку, али шта да радимо, морамо даље. Не можемо сада да станемо и да се живот заврши.

Божовић се осврнуо и на изјаве из противничког табора у којима сумњају у регуларност такмичења.

Не нервира ме то што чујем у медијима од њих. Свако има право да каже шта жели. Нама упорно две године говоре да смо државни пројекат, омаловажавају нас, а ми смо две године први без икакве конкуренције. Нажалост сад је систем такмичења такав да смо добили конкуренцију, али надам се да ћемо издржати и бити први на крају. Највише бих и волео да будемо први овако, са истим бројем бодова. Не знам на шта је тренер Партизана Марко Николић мислио у изјави медијима када је рекао да му је нешто на врх језика. Не желим то да коментаришем, у добрим сам односима са колегом Николићем и стварно не знам шта је желео да каже.

Тренер црвено-белих још увек не размишља о томе до када ће остати на клупи Црвене звезде.

Све је још увек отворено. Сада ми је битно да првенство завршимо како треба, да освојимо дуплу круну па ћемо видети. Планови сваког тренера у клубу који циља трофеје су везани за резултате.

Искусни стратег истиче да је свака следећа утакмица одлучујућа за његове фудбалере.

Имамо још шест утакмица до краја, сада је свака као финале. Надам се да ћемо првенство завршити као шампиони, а колико ће нам победа бити потребно сада не желим да размишљам о томе нити да калкулишем. Морамо да идемо утакмицу по утакмицу. Сваки меч у плеј-офу је тежак, нема лаких. То су утакмице у којима екипа показује каратер. Имали смо и тежак пораз од Борца у Купу од 1:5, па се екипа одмах дигла и победила 7:2 Чукарички. Неће нам бити лако, Војводина је врло квалитетна екипа, Напредак такође, видели сте да Младост из Лучана може да добије сваког, ту су и Раднички и Вождовац. Остале су екипе које свакоме могу да помрсе рачуне. Жао ми је што Чукарички није ту зато што би са њима ово било врло интересантно – поручио је Божовић.

Претходни текстПетковић: Главу горе, све је у нашим рукама
Следећи текстЗвезда славила у Новом Саду