Пораз Звезде у 154. дербију

75

У последњих шест кола фудбалског шампионата Србије Црвена звезда ће ући бодовно изједначена са другопласираним тимом. У 154. вечитом дербију после шест година на највећем српском стадиону славили су гости резултатом 3:1.

Пред нешто више од 25000 навијача по ветровитом времену црвено и црно-бели одиграли су узбудљив сусрет. Победио је, утисак је, борбенији и срећнији тим.

У првих неколико минута сусрета на обе стране виђено је по неколико удараца из угла. Још није истекао ни први минут када је Ле Талек имао шансу на центаршут Канге из угла, међутим, лопта је завршила поред гола. На другој страни узвратиле су комшије преко Ђурђевића који је изашао као поражен из дуела са Манојловићем.
Први погодак виђен је у 21. минуту. Слободан ударац искоса са леве стране извео је јунак данашњег противника, Леонардо. Пребацио је живи зид и погодио циљ. Након вођства Црвена звезда је покушавала да дође до игре, ммеђутим на изабраницима Миодрага Божовића био је видљив психолошки пад. До одласка на одмор било је спорадичних акција на обе стране, али не и промене резултата.

Најбољих 20-ак минута фудбала Луковић и другови пружили су на почетку другог полувремена. Већ у првој акцији Руиз се лепо отворио на десној страни, упутио лопту на петерац где је Боаћи рутински спровео у мрежу Кљајића. Oсокољени изједначењем фудбалери најтрофејнијег српског тима, кренули су и по други гол. Недостајао је завршни пас и мало концентрације да би се резултат у потпуности преокренуо.

И онда ново вођство гостију у 67. минуту. Набачену лопту из корнера после смушене реакције одбране и голмана црвено-белих најбоље је искористио Тавамба и ударцем главом донео ново вођство свом тиму.

Немајући куд, тренер Божовић бацио је све карте у напад и тиме оставио брзоногим играчима ривала много простора за контра нападе. Из једне такве ситуације Леонардо је поставио коначан резултат, донео свом тиму победу, нова три бода и поравнање на табели. Последњих десет минута утакмице на терену је провео и Сикимић, међутим без учинка.

До краја првенствене трке остало је још шест кола. Црвена звезда због боље позиције пред плеј-оф и даље држи челну позицију, међутим сваки наредни евентуални кикс Црвене звезде могао би да доведе у питање одбрану шампионске титуле.

Наредног викенда Црвену звезду чека још једно велико искушење. Гостовање у Крушевцу, екипи Напретка, у којем актуелни лидер мора да освоји три бода и на тај начин што пре заборави и архивира данашњи пораз у дербију.

Црвена звезда – Партизан 1:3 (0:1)

Стадион: „Рајко Митић“. Гледалаца: 26.112. Судија: Данило Грујић. Стрелци: Боаћи у 48′, Леонардо у 21′ и 79′, и Тавамба у 67′.

Црвена звезда: Манојловић, Петковић, Фримпонг, Луковић, Ристић, Доналд, Ле Талек, Канга, Плавшић, Руиз, Боаћи.
Резерве: Кахриман, Милошевић, Милијаш, Полетановић, Срнић, Аџић, Сикимић.

Партизан: Кљајић, Вулићевић, Остојић, Миленковић, Милетић, Евертон, Јевтовић, Леонардо, Јанковић, Ђурђевић, Тавамба.
Резерве: Стевановић, Михајловић, Ђилас, Ђуричковић, Мунир, Косовић, Радин.

Претходни текстВеслај за своју школу – Дођите да навијамо!
Следећи текстЛуковић: Болан пораз, али први смо