Божовић: Офанзивом до победе

53

Овог уторка на програму су мечеви првог кола плеј-офа Суперлиге. Изабраници Миодрага Божовића на свом терену дочекују вечитог ривала. Утакмица између Црвене звезде и Партизана игра се сутра, 18. априла, са почетком у 17:30 на стадиону „Рајко Митић“.

Шеф струног штаба црвено-белих Миодраг Божовић очекује да његова екипа након 90 минутра донесе радост својим навијачима.

Тешко је нешто рећи о дербију, а да се човек не понавља. Пред нама је најважнија утакмица у српском фудбалу, најважнија је и за нас и за Партизан. Присутан је велики притисак зато што овај окршај може да одлучи првенство. Имамо предност домаћег терена и надам се да ћемо успети да победимо јер смо у прошлом дербију остали дужни нашим навијачима, нисмо приказали блиставу игру — рекао је Божовић.

Искусни стратег најавио је офанзивну игру своје екипе у 154. вечитом дербију.

Ово није утакмица у којој може да се калкулише, чак и да желимо да се бранимо ова екипа то не уме, нити то вежбамо. Не идемо да се бранимо, нити на контранападе, ми смо екипа која напада и пробаћемо да играмо што офанзивније против Партизана. Наравно да то зависи и од тога колико противник дозволи, али ми нисмо екипа за калкулације, посебно не на свом терену и даћемо све од себе да победимо. Не би било нормално да екипа Партизана долази са мишљу да ће да изгуби. Сви обећавају да ће да победе када долазе код нас у госте. Они су у психолошкој предности зато што су другоплоасирани, немају ништа да изгубе. Ми смо први и имамо много тога да изгубимо. То је њихова предност.

Божовић истиче навијаче као најлепши део сваког вечитог дербија.

Дерби је увек неизвестан и нема фаворита, без обзира на то која се екипа налази на ком месту. Сигурно ћемо играти офанзивније и агресивније, а да ли ћемо успети да победимо то је друго питање. Партизан је често у дербијима давао голове у последњим минутима. Надам се да ћемо овог пута успети да сачувамо своју мрежу и да неће доћи до пада концентрације у финишу меча. Дерби је углавном утакмица надахнућа, меч у коме навијачи праве атмосферу. То је посебно лепа утакмица, не увек због игре, колико због амбијента. Атмосфера која се виђа на нашем дербију се не може видети готово ни у једној лиги у Европи. Захваљујући ономе што ће приредити навијачи и подршци коју ће нам пружити са трибина сигурно ће наши ривали осећати притисак, али и бити много мотивисанији да одиграју добро на дербију, него на некој другој утакмици у првенству.

Тренер црвено-белих још увек има недоумице око састава тима за предстојећи меч.

Имам неке дилеме, али сачекаћемо да прође данашњи тренинг и онда ћемо се одлучити за екипу која ће сутра истчати на терен. Видећемо да ли је Доналд спреман, а Милић сигурно неће моћи да игра због повреде.

У случају победе у дербију Миодраг Божовић постаће процентуално најуспешнији тренер Црвене звезде у последњих 20 година.

У случају да победимо, а да на крају сезоне не будемо први то ми неће значити ништа. Уколико у мају будемо славили шампионску титулу то ће за мене бити огроман успех и врло важна ставка у мојој каријери.

Божовић очекује испуњен стадион и на 154. вечитом дербију.

На прошлом дербију је било 40 000 људи, пун стадион. Мислим да ће и сада бити доста гледалаца, али с обзиром на то како се у нашим медијима пише о дербију и након њега да читам новине ја не бих дошао да гледам. Не може нико да очекује да играмо као у Енглеској или у Италији. У домаћем фудбалу ми немамо ништа боље од овог вечитог дербија – поручио је Божовић.

Претходни текстЦрвено-беле у уторак за продужетак полуфиналне серије
Следећи текстФримпонг: Да наставимо низ без пораза