Руиз: Да наставимо са победама

68

Фудбалери Црвене звезде напорно тренирају и припремају се за прво коло плеј-офа у којем на свом стадиону дочекују вечитог ривала Партизан. Крилни нападач црвено-белих Џон Руиз верује да ће његова екипа освајањем три бода отворити последњи део шампионата.

Сви смо свесни колико важна утакмица нас очекује у уторак. Уколико победимо враћамо се на бодовну разлику као пре поделе бодова у плеј-офу. Зато ћемо као екипа урадити све да освојимо нова три бода. Још једна победа би нам много значила како бисмо у истом ритму као и до сада наставили шампионат. Током читаве сезоне смо првопласирани и не видим разлог да се то сада промени – рекао је Руиз.

Звездином Костариканцу ово ће бити трећи сусрет са вечитим ривалом.

Два пута сам играо против Партизана и када се сетим атмосфере која је владала, као и како сам се осећао на терену пожелим да што пре дође уторак. То је највећа утакмица у српском фудбалу и част ми је што имам прилике да будем њен део. Тако великом је чине навијачи који се заиста ретко где могу видети. Сви ми играмо фудбал због оваквих утакмица и због навијача као што су Делије. Сигуран сам да ће и сада бити одлично испуњем стадион и да ће нам управо подршка са трибина помоћи да дођемо до три врло важна бода.

Руиз је због повреде три недеље провео ван терена.

Није ми било лако што сам био одвојен од терена, али сада је најважније да је повреда прошлост. Тренирао сам напорно, ушао сам у игру против Борца, а одиграо сам и једно полувреме за Б тим. Сада је на мени да се изборим за што већу минутажу и да на терену помогнем својој екипи.

И након вечитог дербија питање освајача шампионата неће бити дефинитивно решено.

Плеј-оф се састоји од седам утакмица, седам тешких утакмица. Све екипе које су избориле место у првих осам на табели то су успеле јер поседују квалитет. Победа у вечитом дербију може да нам донесе велику психолошку предност, али после те утакмице нас очекује још одличних противника. Морамо да будемо сталожени и сигурни у себе до последњег кола како бисмо обезбедили шампионску титулу – поручио је Руиз.

Претходни текстСтојсављевић: Желимо брејк
Следећи текстЗвездини студенти са четири медаље из Ниша