Манојловић: Сачувати мрежу и у дербију

71

Прво коло плеј-офа које је на програм у уторак доноси много узбуђења. На Маракани се игра, по мишљењу многих, једна од најважнијих утакмица у сезони – вечити дерби.

Звездин чувар мреже Филип Манојловић очекује фантастичну атмосферу на трибинама и пођеднако добар фудбал на терену.

У добром расположењу након победе над Борцем дочекујемо вечити дерби. Део сезоне који је за нама је био врло успешан, првопласирана смо екипа, већ више од 20 мечева не знамо за пораз и са правом сви много очекујемо од плеј-офа. У првом колу имамо јаког ривала, дерби је утакмица која са собом носи посебну тежину. Овог пута ће умногоме одлучивати о питању освајача шампионске титуле. Победа би нам донела још већу бодовну разлику над другопласираном екипом и помогла би нам да шест преосталих утакмица одиграмо доста мирније. Даћемо све од себе да до краја плеј-офа останемо на првом месту — рекао је Манојловић.

У последња два меча Звездин чувар мреже остао је несавладан уз неколико одличних интервенција.

Заиста много значи голману када не прими гол на утакмици. То не подиже самопоуздање само мени, већ и целој екипи. Поред тога што нисмо примили гол, били смо ефикасни у нападу и све су то показатељи да одлично радимо. Морамо да наставимо у истом ритму, напорно тренирамо и спремамо се за дерби. Упознат сам са игром Партизана, имају играче који могу да нам запете, али треба да гледамо само себе. Уколико добро уђемо у утакмицу све од нас зависи.

Млади голман у уторак ће одиграти трећи вечити дерби у каријери.

Играо са дерби на оба стадиона и лично ми је много драго што овог пута играмо на Маракани. На нашем стадиону сам у правом смислу речи доживео и осетио све чари дербија. Не треба посебно да наглашавам колико нам значи подршка Делија, ту су речи заиста сувишне. Очекујем пун стадион самим тим што је дерби, а и због тога што се игра у врло важном тренутку. Желим да се радујем са нашим навијачима после меча и мислим да је сада време за победу — закључио је Манојловић.

Претходни текстЗвезди сет, Визури други тријумф
Следећи текстХристос васкрсе!