Божовић најефикаснији тренер Звезде

89

Црвена звезда под вођством Миодрага Божовића игра најефикаснији фудбал у новијој историји.

Бројке не лажу — Црвена звезда је клуб који игра најатрактивнији и најефикаснији фудбал у Србији.

Претходни шампионат, који је Црвена звезда доминантно освојила, донео нам је веома висок проценат постигнутих голова по утакмицама. Хуго Виеира, Александар Катаи и остали, мреже ривала затресли су чак 97 пута, што чини просек од 2,62 гола по утакмици. Већи број голова по мечу, Црвена звезда је имала једино у сезони 2000/01; тада су црвено-бели под вођством садашњег селектора репрезентације Србије Славољуба Муслина, на 33 утакмице успели да постигну 93 гола, што је просечно 2,73 гола по утакмици.

У другој сезони Миодрага Божовића, Црвена звезда има само за нијансу слабији просек. Наши фудбалери су ове сезоне на (за сада) 30 утакмица постигли 75 голова (и даље убедљиво најефикаснији у лиги), или 2,5 гола по утакмици. Бољи учинак имали смо само у сезони 1997/98 (2,6), те је актуелна сезона четврта најефикаснија Црвене звезде од распада СФРЈ. Збирно, Миодраг Божовић као тренер од тог периода има најбољи просек голова по утакмици од свих тренера који су водили црвено-беле. На 67 утакмица, Црвена звезда је са Божовићем на клупи постигла 172 гола, што је 2,5 по утакмици.

Верујемо да ће црвено-бели и у преосталих седам утакмица ове сезоне задржати висок ниво ефикасности, али и да ће, што је најважније, освојити довољно бодова како би одбранили шампионску титулу.

Претходни текстКанга: Да победом отворимо плеј-оф
Следећи текстЧарлс Џенкинс МВП