Победа Звезде пред почетак плеј-офа

90

Црвена звезда је још једном победом окончала прелиминарни део првенства, и након 30 кола, успела је да обезбеди шест бодова предности у односу на другопласираног. Након поделе бодова, Звездина предност ће износити три бода.

Црвена звезда је тријумфалан начин завршила прелиминарни део првенства.

Први део игре није донео много узбуђења и прилика. Најбоље је пропустио Борац. У 8. минуту, након што је Тијаго Галвао шутирао главом на другој стативи, али срећом по наш тим, није успео да погоди оквир гола. Средином полувремена, Филип Манојловић је показао да је сасвим заслужено прво голман Црвене звезде. Након корнера Борца и интервенције Луковића, лопта се некако одбила до фудбалера гостујуће екипе, а наш голман је успео да одбрани зицер.

Црвена звезда је претила са дистанце. Ненад Милијаш је једном покушао из слободног ударца, а свој шут су тестирали и Ристић и Канга, али само је Ристићев покушај направио какве-такве проблеме голману Алексићу. Међутим, у 36. минуту је досуђен једанаестерац за Црвену звезду, након што је оборен Срђан Плавшић. Најстрожу казну извео је, веома успешно, Гелор Канга.

У наставку утакмице, за разлику од неких претходних дуела на Маракани када је виђено много више занимљивих ситуација, само повремено се догађало нешто вредно помена. Одмах на старту поништен је погодак Срђана Вујаклије због офсајд позиције, а Ненад Милијаш је главом покушао са пеналтика, али је пребацио гол. Звездин стратег је у наставку утакмице шансу пружио Руизу, Боаћију и Аџићу.

Борац је у 84. минуту могао све да закомпликује. Указала се прилика гостима, али је у последњем тренутку ударац једног фудбалера у плаво-белим дресовима био изблокиран. Претходно, гости су имали и покушај главом који није био прецизан, и утисак је да ће гости имати за чиме да жале након ове утакмице.

У 87. минуту након прекршаја над Руизом, досуђен је нови једанаестерац. Овога пута, одговорност је преузео управо Руиз, али је његов шут одбранио Мишић. Срећом, лопта се одбила до Боаћија који је био на правом месту и успео је да постави коначан резултат утакмице.

Следи подела бодова, и нови вечити дерби, који ће Црвена звезда дочекати уз предност од три бода у односу на вечитог ривала.

Црвена звезда – Борац 2:0 (1:0)

Стадион: „Рајко Митић“. Гледалаца: 2.000. Судија: Ненад Ђокић (Ужице). Стрелци: Канга у 36′ (п) и Боаћи у 87′ за Црвену звезду

Црвена звезда: Манојловић, Петковић, Ле Талек, Луковић, Милошевић, Рачић, Милијаш, Канга, Ристић, Плавшић, Вујаклија.
Резерве: Кахриман, Полетановић, Срнић, Руиз, Аџић, Сикимић, Боаћи.

Борац; Алексић, Обрадовић, Јаничић, Сајчић, Костић, Драшковић, Тијаго Силва, Михајловић, Зоћевић, Јовановић, Марковић.
Резерве: Мишић, Анђелковић, Савић, Марчић, Игњатијевић, Живановић, Пуношевац.

Претходни текстУскршње чаролије на Маракани
Следећи текстБожовић: Победа у тешкој утакмици