Звезда креће по 6. узастопну титулу

90

Одбојкаши Црвене звезде стигли су до саме завршнице Суперлиге Србије у сезони 2016/17. Следе одлучујући мечеви у финалу плеј-офа против Војводине НС семе у којима ће црвено-бели покушати да први стигну до три тријумфа у серији и тако одбране шампионски трофеј.

Београдски и новосадски црвено-бели два пута су одмерили снаге ове сезоне. У обда дуела гост је био бољи. Прво је Војводина славила у Београду са 2:3, док је Црвена звезда у последњем колу лигашког дела у Новом Саду тријумфовала са 1:3. „Лале“ су освојиле прво место на табели, па ће у финалу имати предност домаћег терена.

Свесни смо са каквим противником се састајемо. То је екипа која је лигашки део такмичења завршила на првом месту, екипа која је показала најконстантнију игру од свих тимова у Србији. Управо та чињеница показује какав се задатак налази испред нас. Желимо да играмо борбено и да задржимо ниво игре из полуфиналних утакмица плеј-офа – изјавио је Драган Кобиљски, тренер Црвене звезде.

Звезда је у полуфиналу после велике борбе елиминисала Нови Пазар са 3:1 у победама.

Мислим да смо и ми и Нови Пазар приказали одличну одбојку. Екипе су биле потпуно изједначене и уколико постоји нека спортска равнотежа то се пшоказало у нашим дуелима. Одлучивала је једна лопта која је ишла у нашу корист и ми смо се пласирали у финале, баш као што су и они на ту једну лопту прошли у финале Купа Србије – истакао је Звездин стратег.

Наступ Николе Вељовића, организатора Звездине игре, је под знаком питања, али су сви остали играчи потпуно спремни за одлучујуће мечеве.

Техничар Никола Вељовић има повреду рамена, али и он је уз екипу и очекујем од њега да помогне екипи у финалној серији – закључио је Кобиљски.

Прва утакмица финалне серије плеј-офа Суперлиге Србије између Војводине НС семе и Црвене звезде на програму је у четвртак 13. априла од 18 часова у дворани СПЦ Војводина у Новом Саду, уз директан ТВ пренос на РТС-у. Меч ће судити Мирко Јанковић и Анђелко Поповић.

Победник Суперлиге и шампион Србије постаће екипа која прва стигне до три тријумфа у финалној серији. Други меч се такође игра у Новом Саду у понедељак 17. априла, а трећи меч на програму је у четвртак 20. априла у Београду. Звезда би била домаћин и евентуалног четвртог меча 23. априла, а уколико победника буде одлучивао пети меч, он ће бити одигран 27. априла у Новом Саду.

Претходни текстДерби плеј-офа, Војводина у „Шумицама“
Следећи текстЦрвено-бели се спремају за трећи меч