Веслај за своју школу

76

Изванредна акција Веслачког клуба Црвена звезда – Трка матураната београдских гимназија.

Пету годину за редом, Београдска хроника и ВК Црвена звезда организују веслачку трку „Веслај за своју школу“, у којој учествују матуранти свих београдских гимназија.

Манифестација „Веслај за своју школу“ 2014. године је отворила Европско првенство у веслању на Ади Циганлији.

У Веслачком клубу Црвена звезда – Београд данас веслају и они који су први пут у чамац сели баш захваљујући нашој трци матураната.

Сваку екипу чини 12 такмичара и екипе су мешовите, у њима су и девојке и младићи, у пропорцији коју изаберу саме школе. У сваком чамцу, са ученицима, од прошле године весла и по један професор. Трудимо се да сваке године уведемо по неку новину, па ће тако ове године уз гимназијалце гостовати и Архитектонско-техничка средња школа.

На првој манифестацији „Веслај за своју школу“ тријумфовала је екипа Осме београдске гимназије, затим је две године за редом побеђивао тим Тринаесте гимназије. Прошле године су представници Математичке гимназије показали да ђаци ове школе нису најбољи само на такмичењима у знању.

Извлачење такмичарских парова који ће учествовати у овогодишњој акцији „Весла за своју школу“ Београдског програма РТС-а, одржано је у понедељак 10. априла, уживо у емисији „Београдска хроника“. Квалификације су 18. априла, у Савском рукавцу а полуфиналне трке биће одржане 20. априла. Финале ће гледаоци РТС- а пратити уживо, у емисији „Београдска хроника“, у петак 21. априла.

ДОЂИТЕ ДА НАВИЈАМО!

Претходни текстРадоњић: Значајна симбиоза терена и трибине
Следећи текстЦрвена звезда – Визура, полуфинале 1. чин