Звезда убедљива на Бањици

63

Фудбалери Црвене звезде забележили су убедљиву победу на Бањици против Рада, и на тај начин обезбедили и теоретски прво место пред плеј-оф.

Присутни на стадиону Рада, као и гледаоци испред малих екрана, могли су да буду задовољни виђеним у првом делу игре. Није било много прекида и сецкања игре, па је темпо утакмице био веома висок. Обе екипе имале су своје прилике, и то веома добре. Звезда је могла да поведе већ у трећем минуту када је Петковић одлично проиграо Боаћија, а овај са десетак метара није успео да погоди гол. Рад је узвратио преко Веселиновића, али ни овога пута није виђан ударац у оквир гола. Боаћи је имао и покушај главом са шест метара; био је то солидан покушај, али се истакао Мирковић, чувар мреже домаћина.

И Филип Манојловић се истакао одличном интервенцијом након покушаја Ђенића, али и након нешто лошије реакције Петковића када је успео да инетрвенише испред нападача Рада. Једини гол у првом полувремену виђен је у 34. минуту. Срђан Плавшић је повукао лопту са половине терена, стигао надомак казненог простора и упутио веома прецизан и довољно снажан ударац да лопта буде неухватљива за голмана Рада!

Друго полувреме на позицији левог бека започео је Стефан Милошевић који је заменио Милића, а Ристић је заиграо на левом боку. Да му офанзивнија позиција прија, Ристић је показао у 65. минуту када је на сличан начин као Плавшић пре њега повукао лопту, ушао у казнени простор и изузетно прецизним ударцем погодио ближи угао. То је био тренутак који је у потпуности сломио фудбалере Рада. Зевзда је у кратком периоду успела да постигне још два гола. У 70. минуту Боаћи је одлично шутирао, Мирковић успео да крајњим напором одбрани, али на правом месту био је Плавшић који по други пут тресе мрежу и обезбеђује Звезди победу. Само три минута касније, на асистенцију Канге одлично је реаговао Марко Петковић; главом је шутирао наш десни бек и постигао свој други гол ове сезоне.

Звездин тренер је у наставку утакмице шансу пружио и Марку Полетановићу и Ненаду Милијашу. Но, у последњих двадесетак минута утакмице виђено је мало тога, јер је било јасно да је питање победника решено. Црвена звезда је привела утакмицу крају и новом победом обезбедила себи пол позицију пред почетак плеј-офа.

Рад – Црвена звезда 0:4 (0:1)

Стадион: Краљ Петар I. Гледалаца: 1.500. Судија: Бојан Николић. Стрелци: Плавшић у 34′ и 70′, Ристић у 65′ и Петковић у 73′

Рад: Мирковић, Ћулум, Ђенић, Родић, Пајовић, Вицо, Мараш, Милошев, Младеновић, Радивојевић, Веселиновић.
Резерве: Филиповић, Љубинковић, Гузина, Димитријевић, Баиновић, Батес, Петковић.

Црвена звезда: Манојловић, Петковић, Фримпонг, Луковић, Ристић, Доналд, Ле Талек, Канга, Плавшић, Милић, Боаћи.
Резерве: Кахриман, Милошевић, Милијаш, Полетановић, Аџић, Вујаклија, Сикимић.

Претходни текстНајава финала АБА лиге
Следећи текстБожовић: Нисмо деловали свеже