Радоњић: Покажимо снагу и заједништво

43

Тренер Црвене звезде мтс Дејан Радоњић сумирао је сезону у Евролиги и упутио јасан позив навијачима пред утакмице са Цедевитом у финалној плејоф серији која почиње већ у понедељак.

Кошаркаши Црвене звезде мтс остварили су огроман успех и превазишли сва очекивања пре почетка сезоне. У новом систему такмичења Евролига је донела много узбуђења и 30 спектакуларних утакмица из којих су црвено-бели чак 16 пута изашли као победници.

Иако су имали фантастичан скор, показали најбољу одбрану у Европи и савладали бројне фаворите укључујући претходна три првака Европе – ЦСКА, Реал Мадрид и Макаби, црвено-бели нису успели да обезбеде пласман у Топ 8. Остаје жал за тим, али и огроман понос јер је Црвена звезда са вишеструко мањим буџетом била више него равнорпаван ривал свим ривалима.

Након завшретка евролигашког пута кратку ретроспективу направио је тренер Црвене звезде мтс Дејан Радоњић.

На крају Евролиге, сумирајући све што смо урадили кроз 30 кола, изузетно сам задовољан свим оним што смо приказали у новом формату такмичења коју је на нашем примеру показао сву своју специфичност. Са 16 победа, а мислило се да ће бити потребно много мање, нисмо у плеј-офу. На све то, треба истаћи огромне напоре којима смо све време били изложени. Али смо и поред њих на сваком мечу дали максимум и отишли далеко преко очекиваног. Иако смо пре само два дана играли много важан меч против Будућности, потребно је по ко зна који пут поновити, да истог тренутка морамо да пребацимо фокус на следећег противника – застао је на кратко Радоњић, а онда послао јасну поруку:

У овом тренутку то је Цедевита у финалној серији АБА лиге која ће дати ученика Евролиге наредне сезоне. Зато је у овом тренутку од елементарног значаја да покажемо снагу и заједништво. Сигуран сам да ће наши навијачи, као и свакога пута, препознати важност момента у коме се налазимо. А, сада је то веома лако – закључио је Радоњић.

Борбеност коју су показали црвено-бели у досадашњем току сезоне је пример како се бори за црвено-бели дрес. С тога, додатни позиви да се испуни дворана “Александар Николић“ у понедељак и уторак, можда и нису потребни. Звезда је то заслужила!

Претходни текстБорбена Звезда поражена у Истанбулу
Следећи текстПродаја карата за финале од суботе