Велико признање за КК Црвена звезда у Кини

110

Председник КК Црвена звезда мтс Небојша Човић отворио је у ноћи између среде и четвртка “Кинески спортски маркет форум“ (China Sports Market Forum Conference – CSMF) који је почео у Пекингу.

Пред 2000 учесника, који представљају, сада већ огромно тржиште везано за спорт и инвестиције у Кини (власници спортских компанија, амбасадори, власници фирми које желе и већ улажу у спортску инфраструктуру, министри спорта кинеских провинција, председници кинеских спортских брендова) први човек црвено-белих је као председник овогодишњег форума, својим говором званично отворио конференцију 12. по реду и по први пут, међународну.

У центру пажње је био управо српски спорт и феномен „три лопте“ (кошарка, одбојка и фудбал) како га Кинези називају, у коме српски спорт постиже изванредне резултате.

Пред великим бројем званица и представника кинеских медија Небојша Човић који је изабран за председника овогодишње Конференције као председник КК Црвена звезда мтс. Говорио је о феномену српског спорта, великом пријатељству између Кине и Србије, али сада већ и отвореној потреби за сарадњом између Србије и Кине и на овом пољу и могућностима за улагање у Србију.

Република Кина је изузето важна за Србију и наше велико пријатељство датира још од давних времена, а добило је нови замах у претходних неколико година : Председник Xи Јинпинг и Премијер Ли Кећјанг су посетили Републику Србију , а ваша земља је уз пријатељства, успоставила врло снажан партнерски однос са Србијом на многим пољима.

Не тако давно, господин Xи Јинпинг Председник Народне Републике Кине је приликом посете Србији рекао: „Кина има доста тога да научи у три спорта са великим лоптама, да напредује, јер је и то знак успона у свету спорта”. Србија је у кошарци, фудбалу и одбојци много напредовала и на многим пољима спорта, Србија и Кина имају простора да сарађују и унапреде своју сарадњу.

Спортска заједница у Србији, па и сви људи који воле спорт у нашој земљ,и много очекују од могуће сарадње између наших земаља, Србије и Кине и на пољу спорта. Ми имамо знање и искуства у тим спортовима и уз нашу сарадњу верујемо да кинеска спортска индустрија може још више да напредује и оствари још боље резултате, а и ми као мала, али у свету спорта, моћна земља – рекао је на отварању спортског конгреса пред 2000 присутних, председник КК Црвена звезда мтс Небојша Човић.

Након конференције председник КК Црвена звезда мтс је и званично потписао уговор о сарадњи са компанијом „Аустајгер“ о доласку најталентованијих младих кинеских кошаркаша у Србију, где би током целе године живели, учили и тренирали под оком српских кошаркашких тренера. Уговор је потписан током поподнева на још једној успешној презентацији КК Црвена звезда мтс у Пекингу.

Осим тог уговора, први човек црвено-белих је имао и серију састанака са кинеским бизнисменима који су желели детаљније да се упознају са свим детаљима везаним за КК Црвена звезда и системом који је постављен у клубу, такође и са могућностима улагања у спортску инфраструктуру у Србији и успостављањем сарадње са КК Црвена звезда мтс.

Какву пажњу је изазвао долазак председника КК Црвена звезда мтс у Пекинг говори и податак да је након „радног дела“ конференције имао и интервју за познату кинеску ТВ станицу „CCTV“ о разлозима посете и могућностима сарадње у будућности, која је првим уговором који је потписан у Пекингу, већ почела…

Претходни текстЛе Талек: 50. утакмица за памћење
Следећи текстКампови 2017 – смена 3 попуњена