Звезда у финалу АБА лиге!

54

Кошаркаши Црвене звезде мтс савладали су веома убедљиво Будућност у трећој утакмици полуфинала плејофа АБА лиге и на тај начин заказали финалне дуеле са екипом Цедевите – 82:59.

Са пуно енергије и потпуно усмерени ка једном циљу црвено-бели су поново успели! У одлучујућој утакмици полуфиналне серије плејофа АБА лиге, кошаркаши Црвене звезде мтс савладали су борбену Будућност веома убедљиво – 82:59. На тај начин, Звезда је заказала нове мечеве против Цедевите са којом је протеклих година одмеравала снаге у плејофу регионалног такмичења. Загрепчани су у полуфиналној серији били бољи од Партизана. Финална серија креће 10. априла и игра се до три добијене утакмице, у прва два меча домаћин ће бити Црвена звезда мтс.

Како и сам резултат говори, игра изабраника Дејана Радоњића је била веома убедљива. Након уводног вођства Подгоричана од 5:3, Звезда је заиграла изузетно добро у одбрани и са пуно енергије преузимала контролу над утакмицом. У трећој четвртини у потпуности је прорадио напад. За само три и по минута Звезда је направила серију 18:4 и стекла огромних плус 20 (53:33). Након тога, црвено-бели су у потпуности преузели контролу над утакмицом и веома сигурно привели меч крају.

Колико су црвено-бели били фокусирани показује и статистика. Само једно промашено слободно бацање из 19 покушаја (95 одсто) и свега осам изгубљених лопти уз 16 асистенција говоре више него довољно.

Уводно вођство Будућност од 3:5 само је био још већи подстрек за навијаче, али и играче на терену да уложе огромну енергију. Звезда је од почетка показала јасан став и жељу за победом. Готово свака ’’ничија лопта’’ била је у рукама црвено-белих и то се одражавало на резултат. Наиме, након још једне изврсне одбране и тројке Џенкинса Звезда је стекла прво двоцифрено вођство након осам и по минута игре – 18:8.

Међутим, Будућност није дошла у Железник са белом заставицом. На крилима расположеног Бориса Савовића, почетком другог периода Подгоричани су направили серију 6:0 и изједначили резултат (21:21). Гудурићева тројка одбила је налет, а агресивна одбрана на обе стране је обележила наставак периода. Ипак, Звездина већа жеља била је кључ да серијом у завршници периода коју су предводили Дангубић, Џенкинс и Волтерс, црвено-бели обезбеде плус шест на крају друге деонице (34:26).

А онда, догодили су се пресудни моменти на утакмици. Изабраници Дејана Радоњића вратили су се на терен одлучни да преломе меч. Одбрана је функционисала изузетно, а игра у нападу савршено. Рафална паљба Џенкинса и Симоновића за три поена, уз одличан допринос Митровића и Кузмића из рекета допринели су серији 18:4 за само три и по минута и на семафор поставили огромних плус 22 (52:30).

Рејнолдс је убацио тројку, али црвено-бела машина се захуктала и није стајала. Звезда је ту деоницу завршила са убачених 32 поена и решеним питањем победника.

До краја меча, тренер Дејан Радоњић захтевао је пуну концентрацију, а црвено-бели су следили инструкције. Одлична одбрана била је задужена да се стечено вођство задржи, а Будућност иако веома борбена, није успела да ни на један начин угрози Звезду.

На крају, победа од 23 поена разлике и пласман у финале. За црвено-беле следе нови напори. Већ у петак у далеком Истанбулу очекује их меч за ново велико евролигашко чудо. Наиме, црвено-бели ће покушати немогуће да победом над Дарушафаком остваре заслужени пласман у Топ 8 Евролиге.

Црвена звезда мтс – Будућност Воли 82-59 (21:15, 14:14, 32:22, 15:8)
Црвена звезда мтс: Волтерс 7, Томпсон, Дангубић 5, Митровић 6 (12ск), Лазић 2, Добрић, Симоновић 14, Ракићевић, Џенкинс 17 (6ас), Гудурић 8 (5ас), Кузмић 13 (10ск), Бјелица 10.
Будућност Воли: Рејнолдс 16, Шеховић Су. 6, Суботић, Шеховић Се, Гордић 8, Баћовић, Илић 6 (6ск), Савовић 16 (6ск), Класен 1, Николић, Поповић 6, Врањеш.

Претходни текстЦрвено-бели у финалу плеј-офа!
Следећи текстРадоњић; У ритму који је тешко објашњив