Радоњић: Да будемо на висини задатка

68

Тренер Црвене звезде мтс говорио је о утакмици против Будућности у трећој утакмици полуфиналне серије АБА лиге. Меч је заказан за уторак од 19 часова у Железнику.

Пред кошаркашима Црвене звезде мтс је нови велики изазов. Црвено-бели након одличне игре и убедљиве победе над Униксом играју изузетно важан меч против Будућности. Услед заузетости дворане “Александар Николић“, Звезда ће Подгоричане дочекати у Железнику. Трећи и одлучујући меч полуфиналне серије АБА лиге заказан је за уторак од 19 часова.

Здравствени статус у екипи није идеалан. Стефан Јовић је отпутовао у Минхен на детаљне предлеге па ће без његове помоћи црвено-бели кренути у поход ка пласману у финале АБА лиге. С тога, подршка навијача је потребна да би црвено-бели, како је и сам тренер Дејан Радоњић рекао, били на висини задатка читавих 40 минута.

Будућност је у таквом ритму да из недеље у недељу играју против Звезде, што им омогућава да могу и да се одморе и припреме за дуеле против нас. Будућност је у прошлом дуелу показала квалитет, чврстом и добром игром, као и добром реакцијом на одлазак Маркуса Вилијамса успели су данас савладају. Морамо да добром игром дођемо до победе, да будемо значајно квалитетнији у одређеним сегментима, а у односу на прошли дуел и да добром и одговорном и сконцентрисаном игром дођемо до победе и уласка у финале. Свесни смо да неће бити лако, јер је Будућност мотивисана и поребно је да будемо на висини задатка свих 40 минута – рекао је Радоњић који је имао и поруку за навијаче.

Очекујем амбијент који ће нам бити подршка и да будемо спремни да добром игром одговоримо и да дођемо до доброг резултата – рекао је он уочи питања новинара.

Прво је било усмерено на игру у нападу против Уникса која је представља напредак у односу на претходне мечеве.

Постоји разлика, јер ја то гледам другачије и мислим да је мањи број постигнутих поена производ нечег другог и то се показало, јер је немогуће да у два дана дође до такве трансформације. Задовољан сам наравно што смо победили Уникс, добром игром и што смо се показали пред Европом на начин на који се показујемо целе сезоне, али сутра је нова прилика и морамо да будемо много бољи, и не само нападачки, већ и дефанзивно. Имали смо у Подгорици проблем са офанзивним скоком противника, одбраном од пикенрола и побољшање на том плану донеће могућност бољег напада, али генерално мишљења сам да је свакако меч против Уникса нешто што доноси повећање самопоуздања и то није спорно. То није кључно, али боље што је тако – детаљно је анализирао Радоњић, који је потом причао о физичком и менталном стању екипе.

Физички ситуација је боља него пред меч у Подгорици. Велики број играча одиграо је много битних утакмица и свесни смо важности и имали смо много ситуација када је било овако. Уосталом и кад играш за Звезду, увек је велика важност… Треба да одиграмо добро и то ће бити кључна ствар. Кључно је да будемо бољи од Будућности и екипа са кошаркашког аспекта треба да уради потребно.

Уследио је осврт на повреду првог плејмејкера Стефана Јовића.

Та проблематика траје дуже време. То гледам другачије и више од два месеца. Неколико пута смо имали моменте кад је покушавао да буде спреман да игра, да изађе из повреде, тако да имамо различите ситуације. Није ту са нама, идемо са овим тимом да гурамо до момента када будемо њега опет имали у тиму… Задовољство том ситуацијом мерим резултатима – закључио је Радоњић.

Претходни текстКако смо ПСЖ-у отели трофеј
Следећи текстСаучешће народу Русије