Почиње финале!

59

Прва утакмица финала плеј-офа Женске кошаркашке лиге Србије између ЖКК Радивој Кораћ и ККЖ Црвена звезда на програму је сутра од 18 часова у дворани „Шумице“.

Борба за најважнији трофеј почиње. Црвена звезда се бори за шампионску титулу на коју чека 13 година, Радивој Кораћ за четврту у низу. Узастопни освајачи Купа „Милана Циге Васојевића“ и титуле шампиона Србије.

У три међусобна дуела ове сезоне, Црвена звезда је славила два пут. Последњи дуел у финалу Купа „Милана Циге Васојевића“ припао је црвено-белима.

Шеф стручног штаба Црвене звезде Драган Вуковић сматра да ће финална серија бити квалитетна и неизвесна.

Очекује нас тешка серија са екипом која је кроз сезону показала највише и завршила на првом месту. Ми смо завршили лигу као другопласирани тим и мислим да је пред нама право финале. Обе екипе су младе, пуне енергије и жељне да покажу колико вреде, имају доста репрезентативки у млађим категоријама које су будућност наше женске кошарке. Наша добра игра у финалу Купа ништа не значи… Ово је нова прича, мада нам даје додатни мотив да направимо добар резултат.

Финале плеј-офа се игра на три добијене утакмице. Други меч у коме је домаћин Црвене звезда на програму је 5. априла 2017. у дворани „Баскет сити“ од 19:00. Трећа утакмица је 8. или 9. априла, поново у „Шумицама“, евентуална четврта 12. априла и пета 19. априла 2017.

Од ове сезоне, признање за МВП кошаркашицу првенства носиће име „Гордана Гоца Богојевић“.

Претходни текстКако је Панчев испунио себи жељу
Следећи текстЗвезда боља од Уникса