Велика част за Стефана Максимовића

71

Организациони комитет петог међународног друштвено-одговорног пројекта „Фудбал за пријатељство“, покренуо је „Штафету пријатељства“, програм званичног избора деце – званичних представника испред чак 64 земаља са пет светских континената!

Током овог процеса, Организациони комитет ће у сарадњи са истакнутим фудбалским савезима, клубовима и медијима бирати младе амбасадоре земаља за 2017. годину у највећем пројекту овог профила на свету, базираном на фудбалу и промоцији пријатељства.

Овогодишње издање пројекта „Фудбал за пријатељство“ такође представља најлепшу могућу најаву за предстојеће Светско првенству у фудбалу – Русија 2018!

Представници сваке од 64 земаља-учесница биће по један дечак или девојчица као деца са посебним потребама. Позиција у осам мешаних међународних „Тимова пријатељства“ које ће дете-представник земље заузимати, класификованих по бојама – Црвени, Зелени, Тиркизни, Жути, Плави, Љубичасти, Бели и Наранџасти – одређена је приликом званичног отвореног жреба пројекта. Селекцију су обавила сама деца, млади фудбалери и промотери основних хуманих вредности акције – попут залагања за мир, једнакост и пријатељство међу својим вршњацима. Организациони комитет је такође изабрао и младе тренере за сваку од осам међународних мешаних екипа – од истакнутих учесника пројекта из предходних година.

Четрнаестогодишњи Стефан Максимовић, играч Црвене звезде и прошлогодишњи учесник, први је одређен за младог тренера, и то Црвеног тима пријатељства! У његовом тиму ће наступати бекови из Велике Британије и актуелног првака Европе, Португала. Друштво ће им правити деца из Швајцарске, Украјине, Пољске, Хрватске, Белорусије и Мексика.

Пресрећан сам што ћу водити тим деце која представљају тако велике ип ризнате фудбалске нације! Биће ми част и задовољство да им пренесем непоновљива искуства које смо ја и моји саиграчи доживели кроз такмичење, дружење и забаву приређену на претходном издању овог светског пројекта у Милану прошле године — са ентузијазмом наглашава млади тренер Црвеног тима.

Сви млади фудбалери имаће улогу младих амбасадора – промотера девет основних вредности овог пројекта – и окупиће се у једном од најлепших градова Русије и света – Санкт Петербургу – од 26. јуна до 3. јула као учесници Међународног турнира Фудбала и пријатељства и Међународног дечијег форума за 2017. годину. По одржавању ових догађаја, сви учесници посетиће Финале ФИФА Конфедерацијског купа – које ће бити одржано настадиону ФК Зенит у Санкт Петербургу.

Међунарнодни пројекат „Фудбал за пријатељство“ одржава се под покровитељством компаније Газпром, као део трајног друштвено-одговорног пројекта „Газпром за децу“.

Претходни текстЦрвено-бели стигли у Подгорицу
Следећи текстДоналд: Почаствован сам због траке