Звезда боља у дуелу два братска клуба

140

Два братска клуба, истих боја и исте вере одиграли су пријатељски меч на највећем српском стадиону. Пријатељство које траје више од деценије крунисано је прво 2014. године када је московски клуб на отварању новог стадиона угостио Црвену звезду.

Нешто мање од три године касније ред је дошао да најтрофејнији српски клуб узврати гостопримство.

Пред око 20 хиљада навијача одигран је ревијални меч чије се главно збивање одиграло на трибинама Маракане. Навијачи и једног и другог клуба направили су незабораван амбијент, певајући током свих 90 минута песме оба клуба. Судбине српског и руског народа вековима уназад се преплићу и узајамно поштовање и љубав два народа потврђено је и данас у улици Љутице Богдана.

Ношени гласном подршком навијача фудбалери Црвене звезде и Спартака употпунили су данашњи догађај приказаним и на терену. Три лепа гола, много лепих акција и победа београдских црвено-белих јесу оно што ће остати упамћено. Тренери Божовић и Масимо Карера извели су најјаче саставе на које су могли да рачунају у овом тренутку.

Домаћи тим први је запретио преко расположеног Милића у осмом минуту али је његов ударац баш као и Боаћијев нешто касније завршио преко гола. Условно речено, казна је стигла средином првог дела. Московљани су извели лепу комбинацију пред голом Супића коју је поготком крунисао Мелгарејо. Још лепшим и атрактивнијим поготком резултат је пред сам одлазак на одмор поравнао Канга. Неуморни везиста одапео је прави пројектил у мрежу Спартака са удаљености веће од 25 метара.

Победника је у понављамо мечу, без превеликог резултатског значаја одлучио Милић. Играо се 55. минут када је Боаћи одузео лопту дефанзивцу гостију и правовремено асистирао поменутом Милићу који је из непосредне близине поставио коначан резултат.

Сигурно да је било још акција које заслужују пажњу, међутим, с обзиром на карактер сусрета, није их потребно посебно издвајати. Утакмица Црвене звезде и Спартака започела је песмом, тако је и завршена. Пријатељство, два клуба, два града, две земље и најпосле два народа додатно је учвршћено и то је уосталом и био циљ ове утакмице.

За фудбалере Црвене звезде резултатски много је важнији дуел против суботичког Спартака који је на програму наредног викенда. Шеф струке Београђана Миодраг Божовић у другом полувремену указао је поверење и неколицини резервиста. После неколико месеци на голу најтрофејнијег српског клуба поново се нашао Кахриман а играли су још и Милијаш, Милошевић, Полетановић и дебитант Вања Вучићевић.

Срби и Руси – браћа заувек.

Црвена звезда – Спартак (Москва) 2:1 (1:1)

Стадион: „Рајко Митић“. Гледалаца: 20.120. Судија: Милорад Мажић. Стрелци: Канга у 43′ и Милић у 55′ за Црвену звезду, а Мелгарејо у 25′ за Спартак.

Црвена звезда: Супић, Петковић, Луковић, Фримпонг, Ристић, Доналд, Ле Талек, Канга, Милић, Срнић, Боаћи.
Резерве: Кахриман, Павков, Милијаш, Милошевић, Луковић Ан, Вивеирос, Вујаклија, Сикимић, Полетановић, Стојић, Вучићевић.

Спартак: Селиков, Тигиев, Боћети, Маурисио, Сердар, Ешненко, Мелгарејо, Тимофејев, Леонтијев, Давидов.
Резерве: Пешјаков, Ребров, Макејев, Комуха, Зепата, Самсонов, Савичев, Силванус, Идриса, Сакала.

Претходни текстВојници дочекани на Маракани
Следећи текстМилић: Гол посвећујем сину