Пораз преморене Звезде у Барселони

44

Кошаркаши Црвене звезде мтс изгубили су на гостовању у Барселони у оквиру 28. кола Евролиге – 67:54 (17:18, 15:11, 20:14, 15:11).

Црвено-бели пред узбудљив финиш лигашког дела имају скор 15-13, и у следећем колу дочекују УНИКС у „Комбанк Арени“ наредног петка.

Кошаркаши Црвене звезде су у већем делу утакмице били у заостатку, али су добро почели утакмицу, посебно други део прве четвртине, која је завршена предношћу црвено-белих 18:17. Домаћин је другу деоницу отворио тројком, и од тог тренутка практично шампион аба и клс лиге није више успео да пређе у вођство. На полувремну је било 32:29,а када је домаћи тим новом серијом на почетку треће деонице почео да повећава предност, било је јасно да је пред исцрпљеним црвено-белима изузето тежак задата.

Уз чињеницу да су пола дана провели у путу ка Барселони, након утакмице са продужетком против Олимпијакоса, тим са Малог Калемегдана није служио шут, посебно споља, за три поена (5/29). ПОвољна вест са ове утакмице је повратак плејмејкера Стефана Јовића, који се вратио у тим након повреде леђа.

Покушавали су црвено-бели до самог краја, у једном тренутку након пресечене лопте Џенкинса стигли до минуса од 7 поена, али то се испоставило као последњи трзај. Црвену Звезду у уторак очекује други меч полуфиналне серије АБА лиге против Будућности у Подгорици од 18.30 часова.

Црвена звезда мтс два кола пре краја регуларног дела заузима осмо место са учинком од 15 победа и 13 пораза , девета, и једина екипа која може да избори ТОП 8 фазу је Дарушафака.

Екипа се враћа у Београд током суботе, а пут у Подгорицу планиран је за почетак недеље.

КК Црвена звезда мтс: Волтерс 8, Томпсон 2, Дангубић 5, МИтровић 8,Лазић 7, Добрић, Симоновић 7, Џенкинс 8, Гудурић 5, Јовић, Кузмић 2, Бјелица 2.

Претходни текстЦрвена звезда вицешампион Србије
Следећи текстБлагојевић: Имамо разлога да будемо оптимисти