Почиње плеј-оф, нови дерби и нови изазов

93

Кошаркашице Црвене звезде по шести пут ове сезоне играју против градског ривала. Овај пут, утакмица се игра за финале женске кошаркашке лиге Србије. Први меч је заказан за четвртак од 19 часова у хали Баскет сити на Чукаричкој падини.

Након регуларног дела сезоне и пет градских дербија у којима су црвено-беле биле свих пет пута непогрешиве, предстоје нови окршаји великих ривала. Места у финалу има само за једног, тако да се пред њима налази нови изазов: савладати их по шести пут и тако обезбедити пласман у наредну рунду плеј-офа. Због тога је потребно да дођете у „Баскет сити“ и подржите кошаркашице Црвене звезде у свом походу ка првој титули шампиона после 13 година.

Тренер црвено-белих, Драган Вуковић, истиче да ће у утакмицу екипа ући максимално озбиљно.

Све победе против Партизана у досадашњем делу сезоне морамо хитно да заборавимо. Почиње најважнији део сезоне – Плеј-оф, који је потпуно нова прича. То су нове екипе и нови изазови, али ми имамо исте амбиције. Морамо се добро припремити за предстојеће мечеве. Идемо корак по корак, а прва препрека до финала коју морамо да пређемо очекује нас у четвртак против Партизана 1953. Морамо бити брзи, паметни И играти своју игру ако желимо у финале.

Велика очекивања, а пре свега велики посао очекује све играчице Црвене звезде. Капитен црвено-белих Александра Катанић истиче да је ова утакмица ипак другачија од свих претходних.

Шести пут се састајемо са екипом Партизана. Тренутни скор је 5:0, а ми се надамо да ћемо наставити овај победнички низ. После Купа, све екипе су имале времена да се уграју са новим појачањима. Нама ће Биља пуно значити, јер ће унеће потребно искуство и смиреност у екипу. Али ипак, ово је нека потпуно нова прича. Оно што је сигурно јесте да ће утакмица бити занимљива као и сваки дерби, па бих позвала навијаче да нам помогну да победом започнемо ову полуфиналну серију.

Прва утакмица полуфинала плеј-офа Женске кошаркашке лиге Србије са Партизаном 1953 је заказана за четвртак у 19 часова.

Претходни текстПораз црвено-белих у првом мечу финала плеј-офа
Следећи текстЗвезди срећа окренула леђа