КК Црвена звезда мтс: “Курир лаже!“

110

Саопштење КК Црвена звезда мтс поводом лажне информације дневног листа “Курир” да наш првотимац Стефан Јовић прелази у Барселону

КК Црвена звезда мтс принуђен је да најоштрије демантује лаж које је дневни лист „Курир“ „пласирао“ под назнаком „екслузивно“ о трансферу Стефана Јовића у Барселону.

Када је клуб кроз изјаву председника пре неколико дана упозоравао на чудна дешавања и покушаје да се КК Црвена звезда опструира на све могуће начине, многи су се питали о чему се ради. Нажалост, догађаји у претходних неколико дана су одговор на то питање!!!

Наводно интересовање клуба за бившег играча Перу Антића, који игра за плату која је тек нешто мања од годишњег буџета КК Црвена звезда мтс, наводни трансфер Јовића у Барселону (случајно или не вест је пласирана у току ноћи и без било каквог придржавања новинарских кодекса и контактирања било кога из КК Црвена звезда мтс како би се проверила веродостојност информације или сазнања), и догађаји на утакмици са Олимпијакосом… само су потврда да многима не „прија” ситуација у којој се налази Црвена звезда мтс.

Када у „екслузивном“ тексту који се тиче нашег играча имамо и део у коме се наводи да „Томаш Саторански планира да иде у НБА лигу…“ онда морамо да се запитамо само колико је заиста озбиљан медиј, који са намером пласира овакву лаж. Господо – Томаш Саторански је већ у НБА лиги и игра за Вашингтон Визардсе! (мада сте тај део немушто обрисали у међувремену)

Толико о вашем кредибилитету и озбиљности! Или сте можда овај текст припремили још прошлог лета, а сада (можда) добили сигнал: од појединаца који су већ коментарисали наш „наводно повлашћени положај када нам суде абалигашке судије у ЕЛ”, неког „пријатеља клуба“ да пласирате ову неистину!

Тренутак када се објављују овакве, морамо их назвати лажи, и никако другачије, је такође потврда о својеврсним намерама. Први тим се налази у најважнијем делу сезоне, у прилици да обезбеди плеј оф Евролиге и бори се за титулу у регионалној АБА лиги. Све је јасно…

Зашто господо не извештавате о кафанским „сусретима“ и дружењима на којима се разговара о судијама који би требало да суде нашем клубу у разним такмичењима, зашто не извештавате о тешкоћама у којима ради КК Црвена звезда мтс, зашто мало не истражите… КК Црвена звезда мтс има много тога да каже на много тема које муче и тиште српску кошарку, и спремни смо јавност информишемо о томе!

КК Црвена звезда мтс је увек имао изванредну сарадњу са медијима и труди се да свима, у овој по много чему изузетно тешкој сезони, изађе у сусрет. Али на намерно пласирање лажи и неистина нећемо ћутати. Звездашкој јавности и свакоме ко је добронамеран, је све јасно… осим „Куриру“.

КК Црвена звезда мтс

Претходни текстСтефана Пакић најбоља одбојкашица школског првенства Србије
Следећи текстМаракана зове таленте нове – сви на камп!