Црвена звезда у финалу плеј-офа

114

Хокејаши Црвене звезде пласирали су се у финале плеј-офа Првенства Србије, пошто су у „мајсторици“ полуфиналне серије савладали екипу Војводине резултатом 9:4 (3:1, 2:1, 4:1).

За разлику од претходног сусрета две екипе у леденој дворани „Пионир“, када су Новосађани изненадили најбољу екипу лигашког дела такмичења (победом 5:4 у продужетку), овог пута београдски црвено-бели нису дозволили никакво изненађење и потпуно заслужено су славили. Од старта је Црвена звезда наметнула свој ритам и већ на истеку седмог минута игре, после три гола у само 84 секунде игре, практично су решили питање победника.

Звезда је доминирала током највећег дела утакмице, имала чак 52 шута на гол наспрам 23 Новосађана који су се тек у последњем периоду колико-толико разбудили и на моменте претили фаворизованом ривалу, али не и довољно да би ишта озбиљније променили ток утакмице.

До другог узастопног финала домаћег плеј-офа домаћег шампионата екипу Ненада Милинковића сјајним партијама су водили Михаил Бухкин који је забележио хет-трик уз једну асистенцију, Иван Главоњић са по два гола и асистенције, односно Евгени Леонов са два гола и асистенцијом. Ипак, звање играча утакмице могло би да припадне Александру Зубрицком, првом стрелцу лигашког дела шампионата, који се само једном уписао у стрелце, али је имао готово нестварних пет асистенција. Поред њих, стрелац за наш тим био је и руски интернационалац Марк Сољанкин-Пастернак.

Финална серија Првенства Србије почиње већ у среду у 17,30 часова када ће Црвену звезду, као номинални домаћин, „угостити“ Београд који је прву полуфиналну серију завршио тријумфом над Партизаном у два одиграна меча (победе од 7:0 и 8:2).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – ВОЈВОДИНА 9:4 (3:1, 2:1, 4:1)
Београд – Ледена дворана „Пионир“. Судије: Пердув Давид и Фазекаш Тибор. Казне: Црвена звезда 8 минута, Војводина 6 минута.
ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Белински (19 одбрана), Леонов 2 (1ас), Николић, Пајевић, Сољанкин-Пастернак 1 (1ас), Живић, Анђелковић, Бухкин 3 (1ас), В. Драговић, М. Драговић, Гачић, Главоњић 2 (2ас), Таракан, Зубритски 1 (5ас).
ВОЈВОДИНА: Белић (43 одбране), Дроздик, Јерковић, Малетић, Милићевић, Томашевић, Тумбас, Бабић 2 (1ас), Ченгери 1 (1ас), Екмешчић, Лаптев (1ас), Меселџић, Николић 1 (1ас).

Претходни текстАкцијске цене за мајице и шалове!
Следећи текстДенис Давидов: У Београду као код куће