Ветерани Звезде гостовали у Бачкој

130

Ветерани ФК Црвена звезда су у понедељак, 20. марта, гостовали у Ђурђеву крај Новог Сада и против домаћина извојевали победу резултатом 4:3 (1:1).

ФК Бачка из Ђурђева основан је далеке 1923. године и њихов ветерански тим био је домаћин ветеранима ФК Црвена звезда. У пријатној братској и домаћинској атмосфери ветерани Звезде дочекани су топло и срдачно. У делегацији ветерана Звезде било је много легенди клуба: Селе Милошевић, Сава Карапанџић, Ратомир Дујковић, Јован Аћимовић, Станислав Караси, Милош Шестић, Цвијетин Благојевић, Ћира Стипић и новинар Бранислав Јоцић.

Домаћа екипа извела је на терен две комплетне екипе и том приликом су се четворица њихових најстаријих фудбалера опростили од играчке каријере у ветеранима. Црвена звезда је наступила у јаком саставу предвођена Бошком Ђуровским, а без Ненада Ванића, који је оправдано био одсутан. Београђани су први повели 1:0; у 15. минуту је Тинтор фантастичним ударцем шутирао на гол, а Аца Петровић скренуо лопту у гол. Најбољи појединац у редовима бачке Ружић, изједначио је на 1:1 у 30 минуту и на полувреме се отишло са нерешеним резултатом.

У другом полувремену домаћини су покушавали преко нових играча да поведу и често су се налазили у офсајд позицији. Ипак је Звезда у једном нападу успела преко Тинтора у 45. минуту да поведе са 2:1. Како се утакмица одвијала, домаћини су све више угрожавали гол Звездиног голмана Мишића и после једне акције најбоље се снашао Миле Павлов и изједначио на 2:2. У наставку утакмице домаћини су после досуђеног пенала у 50. минуту голом Ружића повели са 3:2. Најбољи играч из редова ветерана Звезде на данашњој утакмици Владимир Тинтор је уз доста жеље и напора, голом у 57. минути изједначио на 3:3. Звезда није била задовољна нерешеним резултатом, и после досуђеног слободног ударца са 20 метара искоса, Владимир Тинтор је страховитим шутем у 68. минуту довео у воћство Звезду, за коначних 4:3. Резултат је крајње реалан, а игра фер и коректна у високом темпу свих 70 минута.

Село Ђурђево се показао као добар домаћин, око 500 стотина гледалаца је уживало у утакмици по лепом времену. ФК Бачка наступа у подручној лиги Новог Сада, као и ветерани који имају своју подручну лигу.

Дружење је настављено на вечери уз музику у ресторану на игралишту, уз пригодне поклоне са обе стране.

ФК Бачка играо је у саставу: Шаровић, Тривуновић, Тривуновић, Петровић, Марковић, Добросављев, Пантић, Пантић 2, Тртић, Ружић и Врекић Играли су још Марковић, Сивчевић, Јаковљевић, Павлов, Цупек, Јосиповић, Богданић, Шовљански, Анђелковић, Вујовић, Томић, Трувуновић 3, Остојин, Недош и Вујовић; тренер Д. Вујовић

ФК Црвена Звезда играо је у саставу: Радовановић, А. Петровић, Николић, Рајевац, Чула, Стевовић, Марковић, Б. Ђуровски, Тинтор, Бурсаћ и Ђаковић. Играли су још Мишић, Д. Мандић, З. Мандић, Дујаковић, Миливојевић и Жикић; тренер Ј. Аћимовић.

Претходни текстЦрвена звезда на SportBizz конференцији
Следећи текстРадоњић: Олимпијакос има огроман квалитет