Радоњић: Олимпијакос има огроман квалитет

63

Тренер Црвене звезде мтс Дејан Радоњић причао је пред окршај са Атињанима о квалитетима противника, здравственом билтену и позвао навијаче да дају подршку његовим изабраницима.

Кошаркаши Црвене звезде мтс настављају жесток ритам који је посебно до изражаја дошао у овом периоду сезоне. Црвено-бели воде велике битке на два фронта. У АБА лиги су успешно отпочели полуфиналну серију савладавши Будућност у дворани ‘’Александар Николић’’, а већ након три дана у ‘’Комбанк арени’’ гостује славни Олимпијакос.

Карата за утакмицу још увек има. На свим продајним местима евентима навијачи могу да купе карте за ниво 400, ложе и места тик уз терен.

Пред утакмицу са грчким гигантом која носи посебну драж причао је тренер Црвене звезде мтс Дејан Радоњић. У свом уводном излагању тема је био квалитет наредног ривала.

Осим што је овај меч веома такмичарски важан, додатно је специфичан и због односа наших навијача са навијачима Олимпијакоса. У првом мечу Олимпијакос нас је надиграо и малте не нисмо имали шансе да направимо изненађење. Они имају огроман квалитет и пуно играча који су већ освојили Евролигу. Такође, поседују огроман атлетски потенцијал што им омогућава додатан квалитет у односу на велики индивидуални који поседују – застао је на кратко Радоњић, а потом додао:

Свестан сам да нас очекује тежак меч. Покушаћемо наравно да добром игром будемо конкурентни. Имамо право да се надамо да можемо да играмо добро против њих. Трудићемо се да будемо што је могуће бољи против њих – истакао је тренер црвено-белих.

Тренер црвено-белих је истакао да Стефан Јовић још увек није залечио повреду.

Здравствени билтен је идентичан као што смо причали уочи Будућности. Јовић је боље, али он је 12. марта одрадио последњи кошаркашки тренинг. Видећемо када ћемо моћи да рачунамо на њега. Свакако, одлично је што се осећа боље, а чак је и та температура прошла. Остали су здрави и радили смо јуче вредно на томе да уђемо у утакмицу на начин на који је потребно за евролигашке мечеве – рекао је Радоњић.

Уследила су питања новинара, прво је било о “братским“ односима који гаје навијачи Црвене звезде и Олимпијакоса.

Очекујем да навијачи буду уз нас иако је сасвим природно да не буде навијања против Олимпијакоса. Очекујем да нам дају подршку да направимо још један велики подвиг какав би био евентуална победа против Олимпијакоса – рекао је Радоњић који је потом одговорио на констатацију да је меч између црвено-белих из Београда и Атине уједно и меч најбољих одбрана.

Мислим да је потпуно јасно да атлетски капацитет Олимпијакоса даје њима велики простор да буду одлични у одбрани. И није само то, већ и велико индивидуално искуство и квалитет. Имају континуитет у раду са тренером и пуно право да верују да ће и ове године ући у саму заврсницу. Неће нам бити лако, али даћемо све од себе да одговоримо на њихов квалитет на најбољи могући начин – рекао је стратег Црвене звезде мтс.

У пресс центру “Комбанк арене“ уследила је и констатација да се по грчким медијима пише о евентуалним изостанцима Спанулиса и Лоџеског. Радоњић је на то рекао:

Мени је већи проблем изостанак Јовића него њихов статус са повредама. Ја бих највише волео да оба тима играју у пуном саставу па да видимо колико можемо, без обзира на први меч у Атини – а потом је причао о шансама за пласман у Топ 8.

Нико није очекивао да ћемо бити у доброј шанси да уђемо у плејоф. Неки су причали да смо већ пре месец дана у Топ 8, што сада јасно видимо да није никако било тачно. Видели смо шта носи овај формат и како оволико победа не значи да ћемо ићи даље, већ да нам требају минимум још две велике победе да бисмо размишљали о Топ 8. Није нам лако. Једино ми од свих екипа у Евролиги имамо квалификационе мечеве који су изузетно тешки и који изискују додатна путовања. Ипак, даћемо све од себе – рекао је Радоњић.

Уследило је последње питање. Зашто је посебно неугодан Олимпијакос за његове изабранике.

Савладаћемо и Олимпијакос, али видећемо када. Можда ове сезоне, можда неке следеће. Они имају нуклеус тима који сваке године додатно надограђују. Евидентно је да систематичан приступ који имају доноси гаранцију великих резултата – закључио је Радоњић.

Меч између Црвене звезде мтс и Олимпијакоса заказан је за среду од 19 часова у “Комбанк арени“. За све који нису у могућности да дођу у највећу дворану у Србији, пренос је загарантован на Спорт Клубу.

Претходни текстВетерани Звезде гостовали у Бачкој
Следећи текстЈедна сезонска – две особе!