Пораз црвено-белих на старту Првенства

96

Рагбисти БРК Црвена звезда поражени су у 1. колу Првенства Србије и Црне Горе од Партизана резултатом 0:7.

Утакмица се играла пред стотинак гледалаца на Ади Циганлији у недељу. Главни судија био је Мирољуб Буквић, а помоћни Дејан Штиглић и први женски судија у Србији, Михаела Вујиновић.

Меч се играо у доста тешким условима, обзиром да је терен био доста мокар због кише која је падала пре утакмице. Управо због тога и није постигнуто више поена, пошто су обе екипе имале пуно проблема са лоптом, мада су и одбране обе екипе биле на веома високом нивоу.

Партизан је имао теренску иницијативу већи део меча, али су и играчи Црвене звезде пар пута озбиљно припретили. Управо у једном од напада Црвене звезде, играч Партизана Аврамовић је успео да пресече додавање играча Црвене звезде и да из својих 22 метра постигне есеј у 22. минуту првог полувремена и постави резултат 0-5 за РК Партизан. Након тога успешан у трансформацији био је Андрић и поставио коначан резултат утакмице 0-7.

Екипа БРК Црвена звезда је имала и мали пех пред утакмицу, обзиром да се на загревању повредио репрезентативац Србије и у 2016. години најбољи играч у рагбију 7, Андрија Јанковић.

Рагбисти Црвене звезде који претходне сезоне апсолутно доминирали у свим такмичењима под окриљем Рагби савеза Србије су изгубили утакмицу, али су успели да освоје бонус бод, пошто су изгубили са само 7 поена разлике. Ова утакмица која је играна у оквиру 1.кола Супер лиге Србије и ЦГ се такође бодује и за Првенство Србије за Сениоре А групе.

БРК Црвена звезда: Сретеновић, Мађановић, Мартиновић, Радић, Јоксимовић, Панић, Арсић, Кеглић, П.Васић, Јелић, Бандука, Ђорђевић(кап), Јанковић, Љубичић, Кајан, Ивановић, Каратрајковски, Недељковић.Тренер Александар Попречица.

РК Партизан: Јоксимовић, Спасеновић, Станић, Сретковић, Крстић (кап), Медић, Ненадовић, Ђорђевић, Андрић, М.Љубичић, Радић, Аврамовић, Шошић, Глишић, Дејановић, Ничић, Николић, Стаменков, Радека. Тренер Недељко Савић.

Претходни текстЗвезда славила у Пожаревцу
Следећи текстДоналд: Сјајна увертира за Русе