Joван Станковић након Бродарца

88

Наши омладинци одиграли су у недељу 1:1 са првопласираним Бродарцем у оквиру 20. кола Омладинске лиге Србије. Меч на Старом сајмишту пратило је око 1000 гледалаца, иако је у исто време наш први тим играо меч против Чукаричког на Бановом брду.

Након овог кола омладинци Црвене звезде и даље заостају три бода за екипом Бродарца, док су за два корака испред трећепласираног Партизана. Били су наши момци јако близу победе, али нису успели да дођу до ње, с обзиром на то да је домаћин изједначио са беле тачке у 97. минуту. Гол за Црвену звезду постигао је Стефан Цветковић, након асистенције Ракића, а након меча своје виђење сусрета изнео је шеф стручног штаба, Јован Станковић.

Задовољан сам како су моји момци одиграли. Очекивали смо овако тешку и густу утакмицу. Ипак, овај терен није дозвољавао да играмо онако како ми знамо, та наша пас игра овде није била могућа. Знали смо шта нас чека и могу рећи да су играчи одиграли свих 97 минута перфектно. Да ли је то била скок игра након аута или одбрана корнера за шта смо се спремали и чега смо се прибојавали, одрадили смо феноменално. Имали смо својих шанси, да смо реализовали ту најбољу у другом полувремену преко Луке Илића можда би то био и коначан резултат. Они нису имали ниједну стопостотну шансу и зато сам веома задовољан. Штета што нисмо победили, међутим има још десет кола до краја и идемо даље. Наравно највећи проблем остаје, а то је што у следећем колу нећемо рачунати на пет или шест репрезентативаца, а када смо комплетни ми смо најбоља екипа у Омладинској лиги Србије.

Није лако када се прими гол на самом крају утакмице и када су већ сви видели нова три бода и поравнање на табели Омладинске лиге Србије:

Штета је јер смо до пред сам крај имали победу у нашим рукама, али то је фудбал, игра се до краја, до 97. минута. Једино ми је жао што се у Омладинској лиги утакмица продужила седам минута, а нико никада није надокнадио више од три до четири минута, иако се увек у овој лиги врши и шест измена по екипи, а сада их није било толико. То је моја једина замерка на све ово што се десило на утакмици — објаснио је Станковић.

До краја првенства остаје велика борба за прво место које води у Лигу шампиона, а наш тренер не сумња да ће играчи бити максимално мотивисани у наредних 10 кола. Истиче да су овакве утакмице као против Бродарца и притисак које носе, за њих и више него добре.

Морају да се навикавају, то је школа за њих, а кад погледамо ми и јесмо школа где ће да уче шта треба да раде у оваквим ситуацијама којих ће у каријери бити милион. Понављам, штета што нисмо дошли до три бода, јер је стварно велика жеља код свих играча да се игра та Лига шампиона. Ова екипа је квалитетна, данас смо имали девет репрезентативаца, што говори о нашој индивидуалној снази, а то смо и доказали са 11 везаних победа пре ове утакмице — закључио је Јован Станковић.

Омладинци Звезде у наредном колу чекају екипу Војводине, а до краја првенства следе и важни мечеви против Партизана, Вождовца, Рада и Чукаричког.

Претходни текстПрича се… Да Руси долазе!
Следећи текстЗвезда славила у Пожаревцу