Радоњић: Нема Милана, ако не будемо заједно сви

59

Кошаркаши Црвене звезде мтс дочекују у недељу од 19 часова екипу Будућности у првој полуфиналној утакмици плеј офа АБА лиге јтд. Пред овај дуел, одржана је заједничка конференција за новинаре у београдском хотелу „Crowne Plaza“, на којој су говорили тренери и капитени двеју екипа.

Црвено-бели су у обе утакмице регуларног дел сезоне забележили победу, али сада почиње потпуно другачије такмичење, у коме је простора за поправни врло мало, јер се полуфинална серија игра на две победе. Зато је прва утакмица која се игра у дворани „Александар Николић“ од изузетне важности, а клуб и председник Небојша Човић су својеврсним апелима још у петак, истакли важност ситуације и чињенице да је првом тиму сада подршка најпотребнија!

Тренер КК Црвена звезда мтс Дејан Радоњић:
Велики број утакмица смо одиграли, то је скоро 20 више од Будућности, што је за овај интервал огромна бројка. Распоред мечева доноси дозу опреза и потребе да спремност буде адекватна. Будућност је веома добра екипа, показала је то против нас у последњем колу. Дошли су да се надигравају, имали су дугачке интервале добре игре. Тим се дигао, у одличној је форми и очекујем још бољу Будућност у недељу. Млади играчи су добили простор да играју, имају искусне и квалитетне играче на свим позицијама, и јако добро их познајем. Сви су спремни, Стефан Јовић значајно боље тренутно, видећемо како ће његова ситуација да се развија – рекао је тренер црвено-белих и поново апелова на навијаче, да испуне дворану „Александар Николић“.

Следе утакмице од којих зависи егзистенција клуба. Ово је такмичење које нам доноси континуитет играња у Евролиги и могућност да као учесници најјачег такмичења егзистирамо као и ових година, и надамо да ће то бити у наредном периоду. Не правимо алиби кроз све проблеме које имамо, знамо шта треба да радимо.У петак увече смо касно дошли из Милана, имали смо меч који је врло захтеван и који нас је много истрошио. Не знам ни како да изанализирам распоред у ком смо тренутно, најважнији мечеви су нам у полуфиналу плеј-офа, а између тога имамо Олимпијакос, па пут у Барселону и утакмицу тамо, повратак у Београд, и онда пут у Подгорицу на други сусрет полуфинала. То је нешто јединиствено у Европи, нико не игра мечеве оволике важности као Звезда у таквој ситуацији. Сигурно да је нама то или мени лично, што смо у 26. колу играли против Будућности и за седам дана са истим ривалом у полуфиналу поново, није добро. Имамо већ такво искуство, тада се играо фајнал-фор, па има разлике и надам се да ће се то и видети.

Црвена звезда мтс је хит и најпријатније изненађење овогодишњег издања Евролиге. Ипак,уместо о Олимпијакосу, Барселони, Београдској Арени, и шанси црвено-белих да остваре огроман успех, према речима тренера црвено-белих, сви треба да причају о недељној утакмици.

Сви треба да будемо свесни да не желимо да причамо и да се бавимо Топ 8 фазом, не желимо да то буде присутно. Било је лепо у Милану, наши навијачи су направили феноменалну атмосферу, било је три, четири хиљаде, уживали смо сви. Нема Милана ако не будемо сви заједно како треба у овој серији. Ако хоћемо поново Милано, у недељу сви у „Пионир”, а ми ћемо дати све од себе да изнесемо тежину тренутка.

Капитен КК Црвена звезда мтс Лука Митровић:
Циљ за регуларни део сезоне смо остварили, прво место које нам доноси предност домаћег терена, међутим сада нам следе важније утакмице. Потребно је приоритет бацити на АБА лигу, јер су све очи биле „упрте“ на Евролигу у претходних пар недеља. Надам се да ће то препознати и наши навијачи, јер смо много раније обезбедили прво место на табели, и да ће испунити дворану до последњег места. На другој страни имамо квалитетну и искусну екипу Будућност, играли смо пуно пута са њима, нема ту много тајни и надам се да ћемо бити на правом нивоу.

Продаја карата за прву утакмицу почела је још у петак на свим благајнама Евентима по стандардним ценама које су важиле ове сезоне за утакмице регионалног такмичења.

Све утакмице плеј офа, као што је то чинила и током регуларног дела сезоне, преносиће ТВ Аренаспорт.

Капије дворане „Александар Николић“ биће отворене од 16.30 часова.
Утакмица Црвена звезда мтс – Будућност ВОЛИ игра се у недељу од 19 часова, други меч на програму је 28.марта у „Морачи“, евентуални трећи меч (уколико буде било потребно) заказан је за 4.април у Београду.

Претходни текстПрви тим уз oмладинце
Следећи текстЛе Талек: Нападаћемо од првог минута