„Б“ тимови: Црвена звезда – Колубара 1:2

145

На премијери новонастале лиге за „Б“ тимове, резервисти Црвене звезде поражени од Колубаре.

Црвена звезда је, као званични домаћин ове утакмице, на теренима Аде Циганлије дочекала у првом колу лиге „Б“ тимова екипу Колубаре. Тренер Миодраг Божовић поставио је формацију 4-4-2 са најистуренијим Вујаклијом и Павковим, док су штоперски тандем чинили Звездини омладинци, Стојић и Максић. Да ово неће бити лака утакмица, било је јасно већ у 4. минуту, када је Колубара повела голом Михаиловића који је био најспретнији у казненом простору нашег тима. Звездина реакција била је добра, и већ у шестом минуту стигла је до изједначења. Милић је убацио лопту са десног бока, а Павков је са 14 метара шутирао и погодио! Некадашњи Звездин голман Марко Тркуља био је немоћан.

Но, примљен гол није пореметио фудбалере Колубаре, који су у 16. минуту поново дошли до предности. Михаиловић је још једном био стрелац, а овога пута је лепо шутирао са ивице казненог простора. Након три брза гола, нико није очекивао да је трећи гол уједно и последњи на овој утакмици, али тако се испоставило. Црвена звезда је имала неколико полу-прилика да по други пут изједначи резултат, али најбољу прилику пропустила је Колубара — статива је спасила Звездин гол.

У наставку утакмице шансу су добили сви Звездини резервисти. Најбољу прилику пропустио је Сикимић у 67. минуту, а овога пута статива је била савезник Колубаре. Осим пораза, лоше вести су и повреде Вујаклије и Максића који су нешто раније завршили утакмицу.

Црвена звезда – Колубара 1:2
Терен: На Ади. Судија: Ђорђе Максимовић. Стрелци: Павков у 6′ за Црвену звезду, Михаиловић у 4′ и 16′.

Црвена звезда: Супић, Срнић, Стојић, Максић, Милошевић, Полетановић, Милијаш, Аџић, Милић, Вујаклија, Павков.
Резерве: Кахриман, Рачић, Ан. Луковић, Богдановић, Сикимић, Вучићевић, Орландић.

Колубара: Тркуља, Петрић, Милојевић, Брајовић, Лукић, Михаиловић, Симић, Рајковић, Босанац, Стојсановић, Петковић.
Резерве: Лемић, Чоловић, Лазић, Недић, Митић.

Претходни текстКарте за Спартак из Москве
Следећи текстБез победника у „вечитом дербију“