Вуковић и Катанић након пласмана у финале Купа

81

Кошаркашице Црвене звезде су и у четвртом мечу сезоне биле успешније од ривала, Партизана 1953. Овог пута победа је донела пласман у финале Купа.

Тренер Драган Вуковић након утакмице истакао је да је екипа лоше почела утакмицу, али да је једна шутерски добра четвртина била довољна за победу.

Као што смо и рекли у најави утакмице, Куп је специфичан и свако има своју шансу. На једну утакмицу све је могуће, без обзира што смо ми три пута заредом добили Партизан, Партизан је дошао у новом издању, са три нова, искусна играча који су нам правили велике проблеме. На све то се надовезало мало промењена сала, мало наша млада, неискусна екипа која није ухватила адекватан шут, који ми иначе имамо. Тако смо дошли у ситуацију да у првој четвртини дамо седам, у другој осам, а у трећој 26 поена. Генерално, када погледате, нама је била довољна једна четвртина, шутерски, да победимо утакмицу. Мало смо имали проблема у завршници, али с обзиром да је нама екипа јако млада, ипак смо некако рутински привели утакмицу до краја. Однос снага и скоковима у корист Партизана није реалан, јер је мој тим имао десет напада више, а ривалке су хватале лопте после наших промашаја. Тешку утакмицу смо изгурали до краја. На нама је да се што боље опоравимо за сутра, јер играмо на свака два дана. Не жалимо се, то смо и тражили. Биће занимљива утакмица.

Александра Катанић сматра да је трема утицала на лошији почетак утакмице.

Мислим да је трема у првом полувремену учинила своје. Имали смо доста шанси и зицера које смо промашили. Резултат је био неизвестан, и на полувремену смо схватили да морамо боље да заиграмо ако желимо да победимо. Ми смо желели финале, и сутра нам је шанса да поново подигнемо пехар, као прошле године. Даћемо све од себе да се што боље одморимо и припремимо за финале.

У финалу Купа Милана Циге Васојевића Црвена звезда ће играти против Радивој Кораћа.

Претходни текстОмладинци славили након преокрета
Следећи текстКарантин пред Јавор