Три гола црвено-белих за нова три бода

157

Фудбалери Црвене звезде рутински су савладали Јавор у оквиру 26. кола Суперлиге.

После два дербија у претходна два кола против вечитог ривала и Војводине пред фудбалерима Црвене звезде се на „папиру“ нашао лакши задатак, меч са екипом Јавора на Маракани. Међутим, тренер Божовић и његови изабраници свесни фудбалског правила да су унапред добијене утакмице углавном најтеже, максимално озбиљно су приступили дуелу са Ивањичанима. У стартних једанаест играча у црвено-белим дресовима није било измена у односу на претходни дуел у Новом Саду. Велики преокрет и победа против „лала“ улили су додатно самопоудање Луковићу и остатку екипе.

Сусрет је почео очекиваном офанзивом домаћина, док су гости који су у прошлости умели да буду неугодан ривал на највећи српски стадион изашли са јасном дефанзивном оријентацијом. Таква поставка била је јасан претказатељ утакмице у улици Љутице Богдана. Стрпљиво и без нервозе најчешће по боковима нападали су фудбалери српског шампиона.

Прву велику прилику имао је Боаћи који се изненада нашао у идеалној прилици али је чувар мреже Ивањичана, Крзнарић успео да укроти његов покушај. По десној страни одлично су сарађивали Плавшић и Петковић и из њихових комбинација најчешће су се стварале шансе пред голом ривала.

У првом делу виђен је само један гол, дело Гелора Канге. Асистенцију Анђелковића Габонац је дочекао на волеј и силовитим ударцем погодио циљ. Очекивала се реакција гостију, међутим и поред резултатског заостатка, остали су истог, дефанзивног опредељења. До одласка на одмор било је још покушаја фудбалера Црвене звезде, али не и промене резултата.
Победник је одлучен у другом минуту наставка када су Плавшић и Петковић реализовали једну од својих бројних комбинација. Претходно је Руиз одузео лопту на левој страни, пребацио на други крај терена одакле десни бек црвено-белих шаље лопту до Плавшића који рутински матира Ђогатовића. Навичи на стадиону „Рајко Митић“ њих око пет хиљада на данашњем мечу здушно су навијали и подржавали Боаћија да постигне погодак, међутим, одличном нападачу недостајало је мало среће да још једну своју добру партију крунише голом. Фудбалер из Гане одлично се отварао у протстор, улазио у прилике, али лопта данас једноставно није хтела у гол. Без обзира на то при изласку из игре награђен је аплаузом. Трећи, испоставило се и последњи погодак на утакмици постигао је Руиз, маестралним ударцем са рогља шеснаестерца гостију. Могао је крилни нападач да се упише у стрелце и пре тог 83. минута да је успео да искористи пас Боаћија десетак минута раније. До краја сусрета није било промене резултата и поред неколико изгледних ситуација пред оба гола. Играчи Јавора су тек у самом финишу показали да умеју да играју и пред противничким голом, имали су одличну прилику у последњим тренуцима да постигну почасни погодак. У томе их је спречио Манојловић одличном интервенцијом.

Сигурним, убедљивим тријумфом и допадљивом игром Црвена звезда одбранила је шест бодова предности у односу на најближе пратиоце. У наредном колу Миодрага Божовића и његове изабранике чека ново велико искушење, утакмица против Чукаричког на Бановом Брду. Наредни ривал у другом делу сезоне под вођством Ненада Лалатовића на месту тренера игра као препорођен и сигурно је да ће сви који играчи актуелног шампиона Србије морати да дају свој максимум како би забележили нову победу.

Црвена звезда – Јавор 3:0 (1:0)
Стадион: „Рајко Митић“. Гледалаца: 4.834. Судија: Владо Глођовић (Врбас). Стрелци: Канга у 29′, Плавшић у 47′, Руиз у 83′.

Црвена звезда: Манојловић, Петковић, Луковић, Фримпонг, Анђелковић, Доналд, Ле Талек, Канга, Плавшић, Руиз, Боаћи.
Резерве: Супић, Милијаш, Полетановић, Аџић, Милић, Вујаклија, Сикимић.

Јавор: Ђогатовић, Ристовски, Каришик, Елиомар, Гафуров, Трипковић, Миловић, Амановић, Митошевић, Милановић, Цветковић.
Резерве: Глинтић, Томановић, Киковић, Колаковић, Севић, Илић, Маричић.

Претходни текстПолетарци освојили пехар за најбољу екипу на турниру у Зрењанину
Следећи текстБожовић: Настављамо пут ка титули