Звезда у Мадриду – одбраном против нај напада

80

Кошаркаши Црвене звезде мтс путују у четвртак у поподневним часовима преко Рима у Мадрид, где их у петак у последњем дуелу 25. кола очекује дуел са Реалом.

Црвено-бели дочекује тим који је као први циљ зацртао пласман на завршни турнир у Истанбулу, а шампион АБА и КЛС лиге ће поново бити некомплетан, јер у Мадрид због повреде не путује Стефан Јовић.

У првој утакмици овогодишњег издања Евролиге, Црвена звезда мтс је у дворани „Александар Николић“ славила резултатом 82:70 уз 20 поена Марка Симоновића.

Дуел у Мадриду представљаће „обрачун“ другог најбољег напада у Евролиги (Реал Мадрид) против најбоље одбране у целом такмичењу (Црвена звезда мтс дозвољава тек нешто више од 73 поена по утакмици).

Неко ко се наметнуо уз Чарлса Џенкинса као лидер те одбране је Бранко Лазић.

Победили смо Реал у Београду, али сада нас свакако очекује потпуно другачија утакмица, јер је играмо у Мадриду на њиховом терену, и такође што екипи Реала овај меч долази после три „везана“ пораза и сигурно ће бити додатно мотивисани да нас добију. И због пораза у Београду, али и због жеље да прекину тај низ и сачувају прво место пред плеј оф. Они имају своје жеље, ми идемо тамо са нашим, а то је да покушамо да одиграмо добру утакмицу и да покушамо да их изненадимо – истакао је Лазић.

Ова утакмица са Реалом која нам предстоји је нешто сасвим друго у односу на ону коју смо одиграли у Београду. Екипа која је лидер на табели, и која има фантастичан ростер. И у шпанском првенству, и кроз куп који су освојили показали су да су најбоља екипа у Шпанији, без обзира што су заредјали неколико пораза. Могу да победе свакога, искусни су и имају сјајног тренера. Али, желимо да одиграмо добру утакмицу у Мадриду – рекао је Милко Бјелица.

Стефан Јовић не путује за Мадрид. Он још увек није почео са кошаркашким тренинзима. Када ће се то догодити, још увек не знам. Огњен Добрић иде са нама, док је Немања Дангубић почео да ради са екипом. Потпуно је јасно колика је улога Стефана у игри нашег тима, али радићемо све, колико је то могуће, да надокнадимо његово одсуство. Сваки меч је прилика за наш тим да се покаже у најбољем могућем светлу. Покушаћемо то да урадимо, без обзира на ситуацију у којој се налазимо и велику снагу ривала. Наш главни задатак биће да одбраном и контролом ритма смањимо огроман нападачки квалитет који поседује Реал. У игри нашег противника доста тога полази од Љуља, али ту је плејада врхунских играча. Чека нас веома тежак задатак – иујавио је Дејан Радоњић, тренер Црвене звезде мтс.

Екипа лети за Рим око 18 часова, а одмах по слетању следи нови пут ка Мадриду, у који црвено-бели стижу око 23 сата. Екипа ће једини тренинг у дворани „WIZink“ имати на дан утакмице, која почиње у 21 сат.

Меч 25. кола Евролиге Реал Мадрид – Црвена звезда мтс директно ће преносити ТВ „Спортклуб“ на свом првом програму.

Претходни текстЗвездине даме учествовале у кампањи „Ништа без жена“
Следећи текстЦрвено-бела крв, 11. пут!