Црвено-бели за викенд у Новом Пазару бране трофеј Купа

169

У просторијама Одбојкашког савеза Србије одржана је конференција за медије поводом Финалног турнира 52. Купа Србије у конкуренцији одбојкаша.

У полуфиналу Купа Србије црвено-бели, који су у својој историји 13 пута освајали пехар намењен победнику националног Купа, ће одмерити снаге са домаћином турнира Новим Пазаром.

Потпуно смо свесни тежине утакмице која нас очекује у полуфиналу. Уз респект према свим екипама, али када се Финални турнир Купа игра у Новом Пазару, онда је најтежи противник управо Нови Пазар. Наравно и због квалитета играча, али и због атмосфере која ће владати на трибинама. Путујемо у Нови Пазар са својим жељама и сигуран сам да ће моји играчи, као што су целе ове године радили на тренинзима, и на овом турниру дати све од себе. Потпуно смо спремни да одиграмо један добар турнир – изјавио је Драган Кобиљски, тренер Црвене звезде.

Капитен наших одбојкаша Никола Мунћан верује да ће публика имати шта да види и да ће уживати.

Играмо против Новог Пазара који игра на домаћем терену и пред својим навијачима. Верујем да ће бити једна узаврела атмосфера, као што је сваки пут, али сада сигурно на једном вишем нивоу. То ће свакако бити плус за Нови Пазар. Што се тиче форме наше екипе, мислим да нам је пријало то што је Финални турнир Купа померен. Успели смо да подигнемо форму на виши ниво у протеклом периоду. Налазимо се у добром ритму и очекујем добру утакмицу. Обично у овим ситуацијама имам обичај да позовем публику да дође у што већем броју, али верујем да је домаћин максимално радио на томе и очекујем добру игру и квалитетну одбојку – рекао је Мунћан.

Финални турнир ће се одиграти наредног викенда, 11. и 12. марта у дворани Пендик у Новом Пазару.

У суботу, 11. марта у првом полуфиналу ће играти Нови Пазар – Црвена звезда (18.00 – РТС 2) и Косовска Митровица – Војводина НС Семе (20.30). Финале ће се одиграти у недељу, 12. марта од 18 часова, уз директан пренос на РТС 2.

На Финалном турниру ће судити међународне судије Горан Градински, Иван Лазаревић и Владимир Симоновић, и национални судија Ђорђе Зеленовић. Чедомир Недељковић је одређен за председника такмичарског жирија, Драгутин Ћук за делегата турнира, а Гордан Вилимановић за врховног судију турнира.

СЕНИОРИ – 52. КУП СРБИЈЕ 2016/2017 – НОВИ ПАЗАР (ДВОРАНА ПЕНДИК):
СУБОТА, 11. МАРТ – ПОЛУФИНАЛЕ:
НОВИ ПАЗАР – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 18.00 (РТС 2)
КОСОВСКА МИТРОВИЦА – ВОЈВОДИНА НС СЕМЕ (НОВИ САД) 20.30

НЕДЕЉА, 12. МАРТ:
ФИНАЛЕ: 18.00 (РТС 2)

Претходни текст„Вечити дерби“ у полуфиналу Купа
Следећи текстЏајић: Овако се праве велики резултати